Nooit Meer Slapen

met o.a Paul Haenen, Henry van Loon en de relatie tussen robot en mens

Nooit Meer Slapen

met o.a Paul Haenen, Henry van Loon en de relatie tussen robot en mens

Te gast in de studio is cabaretier Paul Haenen. Pieter van der Wielen praat met hem over zijn voorstelling 'Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg'. Verder besteden we aandacht aan de jaarlijkse filmquiz in het EYE, met cabaretier Henry van Loon, en praten we met filosoof Jan Drost over de steeds verder verdiepende relatie tussen mens en computer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dolman & Gremdaat

vanaf 00:02:52

Cabaretier Paul Haenen en zijn alter ego’s Margeet Dolman en dominee Gremdaat spelen vanaf deze week weer een maand lang hun wintervoorstelling 'Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg' in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De voorstelling begon ooit als een remedie tegen hun eigen kerstdepressie, maar is nu al aan de 20ste editie toe. Het recept: Dominee Gremdaat neemt het afgelopen jaar door aan de hand van de krant en Margreet Dolman vertelt eigen verhalen en hoort ook de belevenissen van mensen uit de zaal aan. Paul Haenen is een uur te gast in de studio, Pieter van der Wielen praat met hem.

Filmquiz met Henry van Loon

vanaf 01:12:49

In het EYE wordt ieder jaar een grote filmquiz georganiseerd. Dit jaar wordt het gepresenteerd door cabaretier en acteur Henry van Loon, en hij wordt muzikaal ondersteund door optredens van de band The Phantom Four. Verslaggever Floortje Smit dacht naast een grappige man ook een enorme weetjesfanaat en filmfan te treffen. Dat viel tegen...

De relatie tussen mens en computer

vanaf 01:41:51

Er worden grote stappen gezet op het gebied van Kunstmatige Intelligentie, maar wat zal dat voor ons betekenen? De vooraanstaande sterrenkundige Stephen Hawking sloot zich deze week aan bij de groeiende groep wetenschappers die vreest dat Kunstmatige Intelligentie uiteindelijk gevaarlijk voor de mens zou kunnen zijn. Maarten Westerveen spreekt met filosoof Jan Drost over de steeds verder verdiepende relatie tussen mens en computer.

advertentie