Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Zegveld, Frank Westerman en Honger naar jou

Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Zegveld, Frank Westerman en Honger naar jou

Pieter van der Wielen praat met Peter Zegveld over zijn veelzijdigheid en de belangrijkste motieven die aan zijn werk ten grondslag liggen. Ook praten we met Frank Westerman en beeldhouwster Ynskje Penning over de rand van Nederland, over natuurgeweld en over aardbevingen. En we spreken met theatermaker John Buijsman en gitarist Cok van Vuuren over hun voorstelling 'Honger naar jou'. Verder o.a. een bijdrage van schrijfster Karin Amatmoekrim, die zich nog eenmaal door het nieuws laat inspireren en kunstcritica en museumdirecteur Ann Demeester doet verslag van 'Curiosity', de groepstentoonstelling in De Appel in Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De veelzijdigheid van Peter Zegveld

vanaf 00:26:18

Peter Zegveld tekent, schildert, maakt beelden, componeert muziek, geeft concerten en performances, maakt televisieprogramma’s en animatiefilms. In al zijn werk staan natuurkundige principes centraal: de werking van licht, lucht, geluid en zwaartekracht. Steeds experimenterend en zoekend naar nieuwe invalshoeken, zet hij op eigenzinnige wijze de disciplines naar zijn hand. Pieter van der Wielen praat met Peter Zegveld over zijn veelzijdigheid en de belangrijkste motieven die aan zijn werk ten grondslag liggen.

John Buijsman en Cok van Vuuren: Honger naar jou

vanaf 01:11:27

Scott is een man van middelbare leeftijd, die in de ban raakt van een hoertje, waarover hij alleen maar heeft gehoord. Hij gaat naar haar op zoek. En zo start de roadtrip die de voorstelling Honger naar jou is. De voorstelling is deze zomer te zien op de Parade in Utrecht en Amsterdam, en op festival De Boulevard in Den Bosch. Botte Jellema spreekt met theatermaker John Buijsman en gitarist Cok van Vuuren over hun voorstelling.

De abt Emo Lezing van Frank Westerman

vanaf 01:40:45

Frank Westerman houdt de tweejaarlijkse Abt Emo Lezing. Hij giet zijn voordracht in een 'open brief aan Arjen Robben'. Daarin vraagt hij aandacht voor de problemen in Groningen door de gaswinning. Mathijs Deen praat met Frank Westerman en beeldhouwster Ynskje Penning over de rand van Nederland, over natuurgeweld en over aardbevingen.