Nooit Meer Slapen

met o.a. Konrad Koselleck, Shooting Range en Monty Python Live (mostly)

Nooit Meer Slapen

met o.a. Konrad Koselleck, Shooting Range en Monty Python Live (mostly)

Anton de Goede ontvangt bandleider en arrangeur Konrad Koselleck in de studio n.a.v. de muzikale voorstelling 'Het World War One Project'. Ook bezoeken we samen met onderzoeker Wilco Versteeg en fotograaf Teun Voeten de expositie 'Shooting Range' in Fotomuseum Antwerpen. Verder reageert schrijver Joost Vandecasteele nog eenmaal op de actualiteit, tipt Wim Brands de bundel 'Ik ben een echt genie' en met absurdist Ronald Snijders blikken we vooruit op 'Monty Python Live (mostly)'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Konrad Koselleck: Het World War One Project

vanaf 00:36:32

Op plaatsen waar de Eerste Wereldoorlog nog leeft, zoals op de Militaire begraafplaats van Ysselsteyn, en in het buitenland onder meer in Gütersloh en Diksmuide, speelt de Konrad Koselleck Big Band met solisten Ellen ten Damme en Hans Dagelet de muzikale voorstelling 'Het World War One Project'. Er zullen liederen over de oorlog ten gehore worden gebracht, naast gedichten van o.a. Yvan Goll en Ernst Jandl. Anton de Goede ontvangt bandleider en arrangeur Konrad Koselleck in de studio.

De toekomst van oorlogsfotografie

vanaf 01:14:38

Ligt de oorlogsfotograaf onder vuur? Ooit waren we aangewezen op de krant om een beeld te krijgen van oorlogen en conflicten, veraf of dichtbij. Maar tegenwoordig worden oorlogen vanachter een beeldscherm gevoerd en de beelden bereiken ons via social media. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Jan Paul de Bondt bezoekt samen met onderzoeker Wilco Versteeg en fotograaf Teun Voeten de expositie 'Shooting Range', over de Eerste Wereldoorlog, en trekt de vergelijking met een eeuw later.

Monty Python live in Nederlandse bioscopen

vanaf 01:46:43

Zondag is de allerlaatste keer dat Monty Python met hun reunieshow op het podium staat. De reünieshow van Monty Python is ook in de Nederlandse bioscoop live te volgen. Absurdist Ronald Snijders is er in ieder geval bij, want hij is fan en volgeling van de britse komieken. Wat maakt ze zo uniek? Floortje Smit blikt met Snijders vooruit op 'Monty Python Live (mostly)'. Aanstaande zondag is de show in 20 Nederlandse bioscopen te zien.

advertentie