Nooit Meer Slapen

met o.a. Loes Schnepper, Raw Footage en Bennie Jolink

Nooit Meer Slapen

met o.a. Loes Schnepper, Raw Footage en Bennie Jolink

Te gast in de studio is actrice Loes Schnepper. Anton de Goede praat met haar over de One Night Stand-film 'Voor Emilia'. Verder aandacht voor de installatie 'Raw Footage' van kunstenaar Aernout Mik. Ook praten we met de koning van de Achterhoek: Bennie Jolink over de nieuwe plaat van de band Normaal.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Laatbloeier Loes Schnepper

vanaf 00:33:36

Voor haar rol in de film 'Voor Emilia' won actrice Loes Schnepper dit jaar het Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice Televisiedrama. In Voor Emilia speelt ze de alleenstaande, 51-jarige onderwijzeres Lies, wier leven wordt ontwricht als er een nieuw meisje in haar klas arriveert. Ze wordt geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Helemaal op zichzelf teruggeworpen worstelt ze met haar onverwerkte verdriet en valt ze ten prooi aan impulsen die ze niet bij zichzelf voor had kunnen stellen. Niet haar verdriet maar de strijd met haar zelfbeheersing blijkt haar grootste vijand. Anton de Goede praat met Loes Schnepper naar aanleiding van de One Night Stand-film 'Voor Emilia', die op 5 december op televisie wordt uitgezonden.

De koning van de Achterhoek: Bennie Jolink

vanaf 01:12:23

Weinig muzikanten in Nederland zijn zo invloedrijk als Bennie Jolink. De man die met zijn band Normaal zo'n beetje eigenhandig de streektaal in de popmuziek introduceerde. Deze week kwam een nieuwe plaat van de Achterhoekse formatie uit en bovendien zal Jolink dit weekeinde op het podium van het Wintertuinfestival staan. Meer dan genoeg excuses voor verslaggever Maarten Westerveen om Bennie Jolink in de studio's in Haaksbergen op te zoeken.

Aernout Mik: de werking van de media

vanaf 01:41:43

In het kader van themaprogramma 'Of Media and Men' heeft het IDFA beeldend kunstenaar Aernout Mik gevraagd om een aantal documentaires te selecteren over beeldvorming. Uitgangspunt van deze filmselectie is Mik’s installatie Raw Footage. Deze installatie toont op twee schermen de chaotische en doelloze realiteit van oorlog, in beelden die de journaals en actualiteitsprogramma’s niet hebben gehaald. Floortje Smit praat met gastcurator Aernout Mik over de werking van de media.

advertentie