Nooit Meer Slapen

met o.a. Will Koopman, Silent Ones en John Williams

Nooit Meer Slapen

met o.a. Will Koopman, Silent Ones en John Williams

Te gast in de studio is regisseur Will Koopman. Anton de Goede praat met haar over de film 'Gooische Vrouwen 2'. En we besteden aandacht aan 'Silent Ones', het speelfilmdebuut van regisseur Ricky Rijneke. Verder onderzoeken we de toverformule van filmcomponist John Williams, die verantwoordelijk voor de muziek van o.a. 'Jaws', 'Indiana Jones' en 'Harry Potter' en straks ook voor de nieuwe 'Star Wars' en 'Jurrasic Park'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Will Koopman: Gooische Vrouwen 2

vanaf 00:33:37

De Gooische vrouwen Claire, Cheryl, Anouk en Roelien zijn weer terug. In navolging van het succes van de film Gooische Vrouwen, dat volgde op de populaire televisieserie met dezelfde naam, volgt nu deel twee. De dames maken weer het nodige mee. Claire komt totaal veranderd terug uit Afrika, Cheryl gaat een echtscheiding regelen, Anouk neigt naar een eetprobleem en Roelien zegt ‘ja’ op Everts aanzoek. Maar een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk. Anton de Goede praat met Will Koopman, de regisseur van Gooische Vrouwen 2.

De toverformule van filmcomponist John Williams

vanaf 01:13:13

De nieuwe 'Star Wars' en 'Jurrasic Park' komen er aan, deze week werden de eerste beelden getoond. Stille hoofdrolspeler in deze presentaties is componist John Williams. Hij was eerder verantwoordelijk voor de muziek van o.a. 'Jaws', 'Indiana Jones' en 'Harry Potter'. Maarten Westerveen spreekt met componist Bart van de Lisdonk over het werk van John Williams.

Silent Ones

vanaf 01:40:37

De Nederlandse speelfilm 'Silent Ones' is een verstild, poëtisch portret van een jonge Hongaarse die, nadat haar broertje is verdwenen, een surrealistische reis met een bulkschip onderneemt om een belofte aan hem na te komen. Vlak voor de Nederlandse release praat Jan Paul de Bondt met regisseur Ricky Rijneke over haar (nu al bekroonde) speelfilmdebuut.