Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Erdrink, Claes Iversen en twitterbot

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Erdrink, Claes Iversen en twitterbot

Te gast is correspondent Thomas Erdrink. Pieter van der Wielen praat met hem over de vierdelige serie 'Onze man in Teheran'. Verder besteden we aandacht aan de nieuwe herfst- en wintercollectie van modeontwerper Claes Iversen en de twitterbot van journalist Tim de Gier. Ook leest schrijver Thomas van Aalten een verhaal dat door de actualiteit is geïnspireerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Onze man in Teheran: Thomas Erdbrink

vanaf 00:02:36

Komende zondag start de VPRO met de vierdelige serie 'Onze man in Teheran'. Daarin laat correspondent Thomas Erdbrink ons het dagelijks leven zien, voorbij de bekende beelden van fanatieke ayatollahs, gesluierde vrouwen en Amerikabashers. Als een van de weinige overgebleven geaccrediteerde Westerse journalisten werkt hij in het land voor NRC Handelsblad, NOS en The New York Times. Erdbrink kent als geen ander de Iraanse samenleving van binnenuit. Hij woont er al meer dan tien jaar, spreekt vloeiend Perzisch en is getrouwd met een Iraanse fotografe. Pieter van der Wielen praat met hem.

Op atelierbezoek bij modeontwerper Claes Iversen

vanaf 01:13:35

Claes Iversen is één van de modeontwerpers die met zijn nieuwe herfst- en wintercollectie op Amsterdam Fashion Week staat. De modeweek gaat aankomende vrijdag van start. De ontwerper houdt zijn collectie meestal tot de dag van de presentatie geheim, maar Nicole Terborg mocht alvast een kijkje nemen in zijn atelier aan de Herengracht in Amsterdam. (Foto: Jacob van Rozelaar).

Een dichtende twitterbot

vanaf 01:42:45

Een twitterbot is een robot die automatisch tweets verstuurd en ook antwoordt als je een berichtje naar hem stuurt. Vrij Nederland-journalist Tim de Gier maakte zijn eigen twitterbot, die naar eigen zeggen leuker is dan hijzelf. Kan een computerprogramma poëzie produceren? Emmie Kollau vraagt het aan Tim de Gier.