Nooit Meer Slapen

met o.a. Sylvana Simons, stripverhaal Van Gogh, en de schoonheid van melk

Nooit Meer Slapen

met o.a. Sylvana Simons, stripverhaal Van Gogh, en de schoonheid van melk

Sylvana Simons werd bekend als veejay bij de muziekzender TMF. Vervolgens presenteerde ze tal van radio- en televisieprogramma’s. En vanaf komende zondag presenteert ze in de Amsterdamse North Sea Jazz Club de muzikale talkshow 'Sylvana’s Soul Live', waarin ze op zoek gaat naar de oorsprong van de hedendaagse zwarte muziek. Pieter van der Wielen ontvangt Sylvana Simons in de studio. Ook spreken we tekenaar Dick Matena en schrijfster Nelleke de Boorder over hun stripverhaal over Van Gogh en we brengen een bezoek aan een Amsterdamse melksalon. Vanwaar de fascinatie van choreografe en ontwerper Sietske Klooster voor zo'n simpel product?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sylvana Simons' nieuwe talkshow

vanaf 00:02:41

Sylvana Simons werd bekend als veejay bij de muziekzender TMF. Vervolgens presenteerde ze radio- en televisieprogramma’s. En dat deed ze voor zeer uiteenlopende werkgevers; van Noordzee FM tot NTR en van SBS 6 tot RTL 4. Tegenwoordig timmert ze aan de weg als life & performance coach. En vanaf komende zondag presenteert ze in de Amsterdamse North Sea Jazz Club de muzikale talkshow Sylvana’s Soul Live, waarin ze op zoek gaat naar de oorsprong van de hedendaagse zwarte muziek. Van oude soul, via funk en disco en swingbeat naar de R&B van vandaag. Pieter van der Wielen ontvangt Sylvana Simons in de studio.

Naar de Melksalon

vanaf 01:12:09

Een pak melk lijkt zo gewoontjes. Ontwerper Sietske Klooster denkt daar echter heel anders over en is er mateloos gefascineerd door. Ze opende in Amsterdam samen met Mirjam van de Kamp een tijdelijk Melksalon. Deze maand wordt melk daar figuurlijk binnenstebuiten gekeerd en overdacht door ontwerpers, boeren, koks en wetenschappers. Er kan ook geproefd worden in de Melkbar, want net als bij wijn blijken er grote verschillen in geuren en smaken te bestaan. Verslaggever Emmie Kollau spreekt met Sietske Klooster onder het genot van een vers glaasje melk uit Weesp én bezoekt de boerderij waar die melk vandaan komt.

Dick Matena: Sammie en Nele bij Van Gogh

vanaf 01:43:07

De naam Dick Matena staat al meer dan vijftig jaar voor stripvakmanschap. Volgens velen is hij de meest productieve en veelzijdige striptekenaar van Nederland. Zo tekende hij onder andere Panda, Tom Poes, diverse Disney-karakters, en maakte hij verstrippingen van kinderboeken en literaire romans. Met zijn echtgenote Nelleke de Boorder illustreerde hij nu 'Sammie en Nele bij Van Gogh', een derde deeltje met de avonturen van Sammie en Nele, die Nelleke de Boorder niet lang geleden bedacht. Nelleke de Boorder begon ooit als redactrice op de redactie van een Haags dagblad. Samen met Dick Matena en hun kinderen woonde ze in België en Spanje. Inmiddels zijn ze terug in Amsterdam, waar zij zich toelegt op het schrijven van kinderverhalen. Anton de Goede bezocht het echtpaar voor een gesprek over het boekje, en over ambitie, talent en kunstenaarschap

advertentie