Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Stigter, Body Art en Frans Bromet

Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Stigter, Body Art en Frans Bromet

Zes keer per jaar pakt hij z'n koffers en apparatuur voor zijn tour langs alle grote, internationale modesteden. Pieter van der Wielen spreekt met Peter Stigter, de enige gespecialiseerde catwalkfotograaf van ons land. En met fotograaf Krijn van Noordwijk maken we een rondgang langs zijn tentoonstelling 'Body Art'; zijn foto's van lichaamsversieringen die in het Tropenmuseum zijn samengebracht. Verder spreken we met filmmaker Frans Bromet over 'In één klap', een documentaire over de impact van een verkeersongeval.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Catwalkfotograaf Peter Stigter

vanaf 00:02:37

Peter Stigter is de enige gespecialiseerde catwalkfotograaf van ons land. Zes keer per jaar pakt hij z'n koffers en apparatuur voor zijn tour langs alle grote, internationale modesteden. In New York, Parijs en Milaan schiet hij de mannenmodeshows, vrouwenmodeshows en haute coutureshows. Hij richt zijn lens niet alleen op de catwalk. Ook fotografeert hij wat er rondom de shows en backstage gebeurt: foto’s die de dynamiek van de modeshows vangen.

In één klap

vanaf 01:13:54

Even op je telefoon kijken tijdens het autorijden en zo een ongeluk veroorzaken waarbij een peuter overlijdt. Het gebeurde één van de hoofdpersonen van In één klap. Want wanneer je een dodelijk verkeersongeluk op je geweten hebt, is je leven in een klap anders. Floortje Smit sprak met Frans Bromet over zijn documentaire die via vijf veroorzakers van een dodelijk ongeluk toont hoe groot de invloed van een verkeersongeval kan zijn.

Tatoeagekunst in het Tropenmuseum

vanaf 01:41:45

In het Tropenmuseum is een tentoonstelling over lichaamsversieringen, van make up en tatoeages tot brandmerken en chirurgische ingrepen. Ook het werk van fotograaf Krijn van Noordwijk, dat zijn fascinatie voor tatoeages toont, is er te zien. Hij maakte tien jaar geleden een carrière switch van art director naar portretfotograaf en heeft mensen als David Lynch en Connie Palmen voor de lens gehad. Nicole Terborg spreekt met hem en tattoomodel Femke Fatale op de expositie in Amsterdam.

advertentie