Nooit Meer Slapen

met o.a. Boudewijn de Groot, Jeroen Brouwers, Barbara Stok en My Blue Van

Nooit Meer Slapen

met o.a. Boudewijn de Groot, Jeroen Brouwers, Barbara Stok en My Blue Van

Boudewijn de Groot staat bekend als Nederlands bekendste troubadour, die in de jaren zestig en zeventig grote hits had met nummers als 'Testament', 'Welterusten meneer de president' en 'Het land van Maas en Waal'. Inmiddels is hij ruim 50 jaar actief als zanger en liedjesschrijver en toe aan zijn twaalfde studioalbum. Pieter van der Wielen spreekt met Boudewijn de Groot. Verder spreken we met stripmaker Barbara Stok over 'De omslag'; over drukker en kunstenaar Hendrik Werkman. En weinig schrijvers hebben zoveel invloed op andere schrijvers gehad als Jeroen Brouwers. Op de dag dat hij 75 jaar wordt, spreken we met drie Brouwerianen; de schrijvers Auke Hulst, Bert Natter en Chretièn Breukers. Tussendoor is er live-muziek van het trio My Blue Van.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Boudewijn de Groot: Achter glas

vanaf 00:02:32

Boudewijn de Groot staat bekend als Nederlands bekendste troubadour, die in de jaren zestig en zeventig grote hits had met - veelal door Lennaert Nijgh geschreven - nummers als 'Testament', 'Welterusten meneer de president' en 'Het land van Maas en Waal'. Inmiddels is hij ruim 50 jaar actief als zanger en liedjesschrijver en toe aan zijn twaalfde studioalbum. De 15 nieuwe nummers op het album Achter glas, die voor het grootste deel door De Groot zelf zijn geschreven, reflecteren zowel aan vroeger als nu. Pieter van der Wielen spreekt met Boudewijn de Groot over beide periodes.

Jeroen Brouwers 75 jaar

vanaf 01:13:44

Weinig schrijvers hebben zoveel invloed op andere schrijvers gehad als Jeroen Brouwers. Op de dag dat hij 75 jaar wordt, spreekt Mathijs Deen met drie Brouwerianen; de schrijvers Auke Hulst, Bert Natter en Chretièn Breukers. Warme harten voor de oude barokke brompot, nog altijd, maar de tijd heeft wel het een en ander gerelativeerd - zo blijkt. (Foto: Michiel Hendryckx)

Barbara Stok: De omslag

vanaf 01:43:35

Stripmaker Barbara Stok is vooral bekend om haar openhartige autobiografische verhalen, maar ze maakte ook twee boeken over kunstenaars. 'Vincent' over Vincent van Gogh en onlangs verscheen 'De omslag' over drukker en kunstenaar Hendrik Werkman. Hij werd actief in het verzet en vlak voor de bevrijding gefusilleerd door de Duitsers. Emmie Kollau spreekt met Barbara Stok over haar boek.

advertentie