Nooit Meer Slapen

met o.a. Arie Storm, V = vorm en Wanda Reisel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arie Storm, V = vorm en Wanda Reisel

Arie Storm publiceerde een tiental boeken, waaronder de romans 'Afgunst', 'Gevoel' en 'Luisteren hoe huizen ademen'. Verder is hij literatuurcriticus voor Het Parool en werkt hij aan de biografie van schrijver Frans Kellendonk. In zijn nieuwe roman 'Maans stilte' voert hij opnieuw August Voois als hoofdpersoon op. Pieter van der Wielen spreekt met Arie Storm. Verder spreken we met Yvonne Brentjens en de 93-jarige ontwerper Friso Kramer over het boek 'V = vorm. Vormgeving 1940-1945'. En vertelt schrijfster Wanda Reisel over haar roman 'Liefde tussen 5 en 7,' waarin bedrog een grote rol speelt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arie Storm: Maans stilte

vanaf 00:02:43

Arie Storm publiceerde een tiental boeken, waaronder de romans Afgunst, Gevoel en Luisteren hoe huizen ademen. Ook vertaalde hij werk van o.a. Peter Ackroyd, John Banville en H.G. Wells. Verder is hij literatuurcriticus voor Het Parool en werkt hij aan de biografie van schrijver Frans Kellendonk. In zijn nieuwe roman Maans stilte voert hij opnieuw August Voois als hoofdpersoon op. Hij is docent schrijven aan de universiteit, waar hij hoogleraar Eddie Maan dood in de lift ziet liggen. Het merkwaardige is dat het lichaam even later geheel spoorloos blijkt te zijn. Terwijl August probeert het vraagstuk van het vermiste lichaam op te lossen, komt hij erachter dat hij vooral zelf iets heeft af te rekenen. Pieter van der Wielen spreekt met Arie Storm.

V = vormgeving 1940-1945

vanaf 01:11:56

Morgen is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland ten einde kwam. Nederlands design wordt meestal opgedeeld in voor-oorlogs en na-oorlogs. Maar tijdens de oorlog stond de mode- en interieurvormgeving niet stil. Yvonne Brentjens schreef er een boek over: 'V = vormgeving 1940-1945'. Tjitske Mussche spreekt met haar en met de 93-jarige ontwerper Friso Kramer.

Wanda Reisel: Liefde tussen 5 en 7

vanaf 01:39:06

Bedrog heeft schrijfster Wanda Reisel altijd gefascineerd. In haar roman 'Liefde tussen 5 en 7' deelt hoofdpersoon Lisa Wolf deze fascinatie. Wolf schrijft een wekelijkse column over echtelijk dubbelspel. Maar als ze ontdekt dat haar man een tweede gezin heeft dwingt haar dat tot grondige introspectie. We spreken met Wanda Reisel over liefde, trouw en de verbeelding van apen.

advertentie