Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul Koek, Kenny B, en Floortje Dessing

Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul Koek, Kenny B, en Floortje Dessing

De Veenfabriek is een muzikaal muziektheaterensemble dat zich in verschillende vormen en samenstellingen presenteert. Pieter van der Wielen spreekt met theatermaker Paul Koek n.a.v. hun nieuwe voorstelling 'Tulpmania', die in een grote bollenschuur in Voorhout wordt opgevoerd. En we spreken met de Surinaamse reggae-zanger Kenny B. die de hitlijsten aanvoert met het nummer 'Parijs'. En we ontmoeten beroepsreiziger Floortje Dessing. Sinds jaar en dag zet ze zich in voor duurzame producten en eerlijke handel, nu ook met een kookboek: 'Eerlijk eten'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Paul Koek: Tulpmania

vanaf 00:02:55

Paul Koek studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakte deel uit van tal van ensembles zoals Hoketus, LOOS, Toneelgroep De Appel en Toneelgroep Amsterdam. In 1985 sloot Koek zich aan bij Theatergroep Hollandia van Johan Simons en ontstond er een jarenlange samenwerking. In 2004 richtte Koek de Veenfabriek op, een muzikaal muziektheaterensemble dat zich in verschillende vormen en samenstellingen presenteert. De nieuwe voorstelling heet Tulpmania. Een grootschalig muziektheaterproject over de betoverende schoonheid van een bloem en de hebzucht die daaruit voort kan komen. Pieter van der Wielen spreekt met regisseur Paul Koek.

Aan de waterkant met Kenny B.

vanaf 01:13:11

De Surinaamse reggae-zanger Kenny B. zingt in het Engels, Aucaans en het Sranantongo. Sinds kort maakt hij ook Nederlandstalige tracks en met succes, want het nummer Parijs staat al een aantal weken bovenaan de hitlijsten. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album. Nicole Terborg spreekt de zanger op een bijzondere plek in Amsterdam.

Eerlijk eten volgens Floortje Dessing

vanaf 01:42:16

Zaterdag is het World Fair Trade Day. Veel supermarkten zetten daarom deze week duurzaam geteelde en geproduceerde producten in de schijnwerpers. Floortje Dressing sluit daarbij aan en presenteert het kookboek Eerlijk Eten, een boek vol recepten gemaakt met Fair Trade producten. Anne Martens praat met de beroepsreiziger over haar redenen om zich in te zetten voor duurzame producten en eerlijke handel.

advertentie