Nooit Meer Slapen

met o.a. Bettine Vriesekoop, Elmo en complottheorieën Kennedy-moord

Nooit Meer Slapen

met o.a. Bettine Vriesekoop, Elmo en complottheorieën Kennedy-moord

Bettine Vriesekoop raakte geïntrigeerd door China toen zij er als topsporter kwam. In haar vijfde boek over het land, 'Dochters van Mulan', onderzoekt ze hoe de seksualiteit van de Chinese vrouw zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Pieter van der Wielen spreekt met de journaliste, schrijfster en oud-tafeltennisster. Verder o.a. een gesprek met poppenspeler Jochgem Jalink over zijn baan als Nederlands eigen Elmo en we spreken met schrijver en reclameregisseur Lex Pieffers over zijn complottheorieënroman 'Pittsburgh'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bettine Vriesekoop over vrouwen in China

vanaf 00:03:08

Bettine Vriesekoop raakte geïntrigeerd door China toen zij er als topsporter kwam. In haar vijfde boek over het land, 'Dochters van Mulan', onderzoekt ze hoe de seksualiteit van de Chinese vrouw zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Pieter van der Wielen sprak journaliste, schrijfster en oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop.

Nederland's eigen Elmo

vanaf 01:13:20

Poppenspeler Jochgem Jalink moet wel een gat in de lucht hebben gesprongen. Hij was altijd al een fervent Muppet-fan en nu mag hij de Nederlandse Elmo gaan vertolken. Tot nu toe werden de filmpjes met het rode monster in Amerika gemaakt en in het Nederlands nagesynchroniseerd, nu komt er een Nederlandse versie. Jalink is ook de bespeler van Salamander Klöpping, de pop die groot succes had in de latenight talkshow van Arjen Lubach. Emmie Kollau vroeg Jalink naar de fijne kneepjes van het vak.

Pittsburgh: Complottheorie over moord J. F. Kennedy

vanaf 01:42:56

22,6 seconden. Langer duurt de Zapruder-film niet, maar het heeft een eindeloos grote hoeveelheid films, boeken en vooral theorieën voortgebracht. In het iconische filmpje zien we hoe president John F. Kennedy neergeschoten wordt. De officiële en vaak beargumenteerde lezing is dat Lee Harvey Oswalt de moordenaar is. Maar tot de dag van vandaag wordt dat door velen weersproken. Precies dit inspireerde Lex Pieffers tot het schrijven van zijn theorieënroman Pittsburgh. Maarten Westerveen zocht de schrijver en reclamemaker op.

advertentie