Nooit Meer Slapen

met o.a. Annelies Verbeke, Beyond My Walls, en een reisgids voor het Binnenhof

Nooit Meer Slapen

met o.a. Annelies Verbeke, Beyond My Walls, en een reisgids voor het Binnenhof

Ze schudde de boekenwereld wakker met haar debuut 'Slaap!', waarin de hoofdpersoon aan slapeloosheid lijdt. Pieter van der Wielen spreekt met de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke over haar nieuwe roman 'Dertig dagen'. En met regisseur Neske Beks praten we over haar documentaire 'Beyond My Walls', waarin zij de grenzen van haar online en offline leven ontrafelt. En met de reisgids van de satirische website De Speld wandelen we op het Binnenhof.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Annelies Verbeke over 'Dertig dagen'

vanaf 00:02:39

Ruim tien jaar geleden schudde Annelies Verbeke de Nederlandse boekenwereld wakker met haar debuutroman 'Slaap!', waarin de hoofdpersoon aan slapeloosheid lijdt. Het nachtelijke tijdstip is voor de Vlaamse schrijfster dan ook geen enkel bezwaar. In haar nieuwe roman 'Dertig dagen' heeft hoofdpersonage Alphonse een eenmansklusjesbedrijf in de Vlaamse Westhoek. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Hij verspreidt rust, mensen stellen zich voor hem open, hebben zo sterk behoefte aan zijn adviezen dat ze hem gaan opeisen.

Beyond My Walls: Neske Beks' internetverslaving

vanaf 01:13:58

Schrijfster en regisseur Neske Beks heeft een film gemaakt over haar internet-, Facebook- en smartphoneverslaving. In 'Beyond My Walls' ontrafelt zij de grenzen van haar online en offline leven. Ze onderzoekt ze de waarde van vriendschap en onze behoefte aan contact en verbinding. Nicole Terborg trof Neske Beks in de Kompaszaal in Amsterdam.

De Speld’s reisgids voor het Binnenhof

vanaf 01:40:34

Een droomvakantie op het Binnenhof? Het kan nu aan de hand van de speciale reisgids van de satirische website De Speld. Van Torentje tot viskraam, geen spelonk blijft onbeschreven. En hoewel De Speld graag het absurde ziet in alles, heeft hoofdredacteur Jochem van den Berg toch ook veel geleerd over de machinaties van de politiek tijdens de research voor de gids. Emmie Kollau bezocht met hem de absolute highlights van het Binnenhof.

advertentie