Nooit Meer Slapen

Met o.a. Huub Stapel, Enschede als textielstad en Toendra #2

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Huub Stapel, Enschede als textielstad en Toendra #2

Acteur Huub Stapel brak begin jaren tachtig door met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in de filmklassieker De lift. Daarna speelde hij in films als Flodder, Amsterdamned en Van God los. Binnenkort is hij in de theaters te zien met MV², zijn solovoorstelling die over relaties en liefde gaat. Herkenbare verhalen over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen. Pieter van der Wielen spreekt met Huub Stapel. En Toendra #2: leven met Bel vertelt het verhaal over Bel, die zes maanden te leven had, maar na ruim twee jaar nog leeft, al is ze doodziek. Maar hoe lang kan dit nog duren?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Huub Stapel: MV²

vanaf 00:02:45

Acteur Huub Stapel brak begin jaren tachtig door met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in de filmklassieker De lift. Daarna speelde hij in films als Flodder, Amsterdamned en Van God los. Binnenkort is hij in de theaters te zien met MV², zijn solovoorstelling die over relaties en liefde gaat. Herkenbare verhalen over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen, over de valkuilen, waar je tot je eigen verbazing elke keer weer invalt en ook hoe je het misschien een stukje beter kan doen. Pieter van der Wielen spreekt met Huub Stapel.

Annemieke Koster over Enschede als textielstad

vanaf 01:13:36

Enschede was ooit de op een na grootste textielstad ter wereld, met talloze fabrieken en een bevolking die er grotendeels van afhankelijk was. Tot eind jaren zestig, toen de productie naar de lage lonenlanden verplaatst werd. De jonge onderneemster Annemieke Koster wil van Enschede weer een textielstad maken en hoopt er binnenkort weer een textielfabriek te openen. Tjitske Mussche zocht haar op.

Toendra #2: Leven met Bel

vanaf 01:34:45

Bij haar geboorte heeft Bel zoveel aangeboren afwijkingen dat ze een levensverwachting krijgt van zes maanden. Maar na ruim twee jaar is het meisje nog steeds springlevend, terwijl ze nog altijd doodziek is. Maar hoe lang kan dit nog duren? Jennifer Pettersson en Jair Stein maakten Leven met Bel, via de muziek die moeder Neeltje draait om overeind te blijven: van de verstilde tonen van Arvo Pärt tot de scheurende rock van Jack White.

advertentie