Nooit Meer Slapen

met o.a. Rashid Novaire, Footprint en De snor van József Kiprich

Nooit Meer Slapen

met o.a. Rashid Novaire, Footprint en De snor van József Kiprich

Op zijn negentiende debuteerde Rashid Novaire met de verhalenbundel 'Reigers in Caïro'. Inmiddels heeft hij verschillende romans op zijn naam staan. 'Zeg maar dat we niet thuis' zijn gaat over een man die bij een begrafenis-ondernemer werkt. Pieter van der Wielen spreekt met de schrijver over zijn nieuwe roman. Verder maken we een rondgang langs de tentoonstelling 'Footprint' in het Modemuseum Antwerpen dat in het teken staat van schoenontwerpen. En in voetbalstadion De Kuip ontmoeten we journalist en schrijver Michel van Egmond n.a.v. zijn boek 'De snor van József Kiprich'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rashid Novaire's nieuwe boek Zeg maar dat we niet thuis zijn

vanaf 00:02:45

Op zijn negentiende debuteerde Rashid Novaire met de verhalenbundel Reigers in Caïro. Inmiddels heeft hij verschillende romans op zijn naam staan, waaronder Het lied van de rog, Afkomst en Hoogmoed. Zijn nieuwe boek Zeg maar dat we niet thuis zijn gaat over een man die bij een begrafenisondernemer werkt. Maar hij wil iets anders, meer met de levenden. Zijn werk met de doden zit erop. Zijn leidinggevende haalt hem over om nog een week te blijven. In de laatste zeven dagen van zijn loopbaan bij de doden overkomen hem echter allerlei onverklaarbare zaken. Pieter van der Wielen spreekt met schrijver Rashid Novaire.

Michel van Egmond: De snor van József Kiprich

vanaf 01:11:37

Hoe kan een man 'met de uitstraling van een omgevallen tuinhekje' het schoppen tot cultheld? Wie tekent willens en wetens voor een leven vol teleurstellingen? Waar wordt zoveel gesproken over daden? Waar zit je toch zo gezellig? Het antwoord is altijd Feyenoord. Verslaggever Maarten Westerveen trok het eigen rood-wit aan en sprak in De Kuip met journalist en schrijver Michel van Egmond over zijn Feyenoordboek 'De snor van József Kiprich'.

Footprint in Modemuseum Antwerpen

vanaf 01:42:47

De tentoonstelling 'Footprint' in het Modemuseum Antwerpen toont baanbrekende schoenontwerpen van de 20ste en 21ste eeuw. De collectie is onder andere geleend van verzamelaar Geert Bruloot. Deze schoenenfanaat heeft meerdere modeboeken geschreven, is eigenaar van de schoenenboetiek Coccodrillo en hij is een van de curatoren. Nicole Terborg bezoekt samen met hem de expositie.

advertentie