Nooit Meer Slapen

met o.a. Alex Boogers, Kanye West en Bill Viola

Nooit Meer Slapen

met o.a. Alex Boogers, Kanye West en Bill Viola

Schrijver Alex Boogers was een begenadigd vechtsporter tot hij een ernstig ongeluk kreeg. In zijn nieuwe roman 'Alleen met de goden' behandelt hij thema's als verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Verder aandacht voor de sportschoenenlijn van de Amerikaanse hiphopartiest Kanye West. En we gaan langs bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam waar de serie Meesterwerk wordt voortgezet met twee installaties van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola. (Foto: Fabien / Universal Music)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alex Boogers: Alleen met de goden

vanaf 00:32:34

Schrijver Alex Boogers was een begenadigd vechtsporter en beoefende taekwondo, jiu-jitsu en thaiboksen tot hij een ernstig ongeluk kreeg en verschillende ruggenwervels brak en verschoof. Hij baarde veel opzien met Wanneer de mieren schreeuwen, een novelle over een Rotterdamse jongen die werd doodgeschoten toen hij sneeuwballen aan het gooien was. In zijn nieuwe roman Alleen met de goden laat hij al zijn thema’s samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Anton de Goede praat met Alex Boogers over zijn 'eindboek' Alleen met de goden.

De mode ambities van Kanye West

vanaf 01:12:23

De eerste sportschoen die de Amerikaanse rapper Kanye West ontwierp, wordt morgen verkocht. De eerste sneakerfans staan nu al in de rij. Wat drijft Kanye West? En zal hij het redden in de grillige modewereld? Maarten Westerveen vroeg het aan rapper en platenbaas Vincent Patty, beter bekend als Jiggy Djé, en Milou van Rossum, modejournaliste van NRC Handelsblad.

Bill Viola's videokunst in De Nieuwe Kerk

vanaf 01:39:57

Mathijs Deen gaat langs bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam waar de serie 'Meesterwerk' wordt voortgezet met twee installaties van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola. Hij maakte beide installaties, 'Ascension' en 'Fire Woman', in 2005, bij een uitvoering van Richard Wagners opera Tristan und Isolde; een tragische liefdesgeschiedenis van twee mensen die voor elkaar zijn bestemd, maar elkaar niet zullen toebehoren.

advertentie