Nooit Meer Slapen

met o.a. Walter Bart, Hagar Peeters en Danielle Kwaaitaal

Nooit Meer Slapen

met o.a. Walter Bart, Hagar Peeters en Danielle Kwaaitaal

Acteur Walter Bart behoort tot de vaste kern van het Rotterdamse Wunderbaum, een acteurscollectief dat zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken. Volgende week gaat 'Wunderbaum Fest' van start, waar drie nieuwe voorstellingen worden gepresenteerd. Pieter van der Wielen spreekt met Walter Bart. Verder spreken we met dichter Hagar Peeters, die in haar romandebuut 'Malva' de dochter van de Chileense dichter Pablo Neruda een stem geeft. En met beeldend kunstenaar Danielle Kwaaitaal bezoeken we 'From the vaults'; haar overzichtstentoonstelling in de kunstruimte van De Nederlandse Bank.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Walter Bart; Wunderbaum Fest

vanaf 00:02:45

Acteur Walter Bart studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde onder andere in Bride Flight, Grijpstra en de Gier en Hartslag. Ook behoort hij tot de vaste kern van het Rotterdamse Wunderbaum, een acteurscollectief dat zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken. Wunderbaum werkt nu aan The New Forest: een grootschalig project waarbij vier jaar lang gezocht wordt naar alternatieven voor een toekomstige samenleving. Op 22 september gaat Wunderbaum Fest van start in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Walter Bart.

Hagar Peeters over 'Malva'

vanaf 01:11:09

Pablo Neruda's leven werd getekend door de geschiedenis, die van zijn land Chili, die van de klassenstrijd. In zo'n leven was eigenlijk geen plaats voor een half-Nederlands dochtertje met een waterhoofd. Het romandebuut van dichter Hagar Peeters 'Malva' laat het vergeten dochtertje aan het woord. Maarten Westerveen zocht Peeters op voor een gesprek over leven in vergetelheid.

Nick & Simon en de hogere kunsten

vanaf 01:39:22

Wat hebben beeldend kunstenaars met Nick & Simon? De zangers uit Volendam vroegen samen met museum De Fundatie in Zwolle 8 kunstenaars zich te laten inspireren door een van de liedjes van hun nieuwe plaat die donderdag uitkomt. Kunstenares Danielle Kwaaitaal was daar wel voor te porren. Emmie Kollau vroeg haar waarom en liep met haar door De Nederlandse Bank waar ze momenteel uitgebreider exposeert.

advertentie