Nooit Meer Slapen

met o.a. Michel Faber, Maarten Heijmans, en Tinkebell

Nooit Meer Slapen

met o.a. Michel Faber, Maarten Heijmans, en Tinkebell

Maarten Heijmans brak vorig jaar door met zijn rol als Ramses Shaffy in de serie 'Ramses'. Morgen is hij te zien in de Telefilm ‘Het mooiste wat er is’. Anton de Goede ontvangt de acteur en zanger in de studio. En we ontmoeten de Nederlands-Schotse schrijver Michel Faber n.a.v. zijn nieuwe èn laatste roman ‘Het boek van wonderlijke nieuwe dingen’. En met beeldend kunstenaar Tinkebell gaan we langs bij Tamana Amiri, die binnenkort vertrekt naar haar geboorteland Afghanistan om haar vader te zoeken. Wat kan Tinkebell bijdragen aan de zoektocht? En wetenschapsjournalist Diederik Jekel praat ons bij over zaken waar wetenschap en cultuur elkaar raken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De laatste roman van Michel Faber

vanaf 00:47:31

Michel Faber schrijft geen gewone boeken. De Australisch-Nederlandse auteur schreef onder andere de kolossale victoriaanse roman 'Lelieblank, Scharlakenrood' en het onaardse 'Onderhuids' - dat onlangs als 'Under the Skin' werd verfilmd.Nu is er dan zijn laatste roman, 'Het boek van wonderlijke nieuwe dingen', waarin een missionaris naar een andere planeet gaat om het geloof te verbreiden. Maarten Westerveen sprak met Michel Faber tijdens een bezoek aan Nederland.

Maarten Heijmans: Het mooiste wat er is

vanaf 01:14:02

Acteur en zanger Maarten Heijmans brak vorig jaar door met zijn rol als Ramses Shaffy in de serie 'Ramses', waarmee hij een Gouden Kalf voor 'beste acteur televisiedrama' won. Morgen is hij te zien in de Telefilm 'Het mooiste wat er is', het liefdesdrama van regisseur Danyael Sugawara. De film vertelt het verhaal van een stel dat geniet van het leven en meer dan gelukkig is met z’n tweeën. Maar de komst van een baby zet hun leven op zijn kop. Kan de liefde overleven na de komst van hun baby? Anton de Goede spreekt met Maarten Heijmans.

Tinkebell biedt Tamana Amiri helpende hand

vanaf 01:38:09

Naar eigen zeggen verzint beeldend kunstenaar Katinka Simonse alias Tinkebell vaak zes onmogelijke ideeën nog voor het ontbijt. Deze week besloot ze in een opwelling mee te gaan met Tamana Amiri, die binnenkort vertrekt naar haar geboorteland Afghanistan om haar vader te zoeken. Feda Amiri werd op 5 januari gedwongen uitgezet naar Kabul. Hij was al achttien jaar in Nederland, maar kreeg in tegenstelling tot zijn vrouw en kinderen nooit een Nederlands paspoort, omdat hij ten tijde van het communistische bewind in dienst was van de Afghaanse veiligheidsdienst. Hij valt daardoor onder het zogenaamde F1-beleid en de IND behandelt hem als vermeende oorlogsmisdadiger. De familie van Feda Asiri heeft sinds zijn gedwongen uitzetting niks meer van hem vernomen en vreest het ergste. Woensdag ontmoette Tinkebell dochter Tamana voor het eerst om hun reis door te spreken. Wat kan Tinkebell bijdragen aan de zoektocht? Emmie Kollau sprak beide vrouwen.

advertentie