Nooit Meer Slapen

met o.a. Mr. Polska, Alledaagse ergernissen en Jules Deelder

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mr. Polska, Alledaagse ergernissen en Jules Deelder

Van Mr. Polska verscheen deze week zijn tweede studioalbum '$noller', waarop hij hiphop, gabber en house combineert. Anton de Goede praat met de Nederlands-Poolse rapper. Verder lunchen we met fotograaf Bianca Sistermans en de dichters Eva Gerlach en Sasja Janssen n.a.v. de bundel 'Alledaagse ergernissen'. En met Jules Deelder en de Deeldeliers gaan we naar de vinylperserij in Haarlem om hun nieuwe plaat 'Deeldelirium' op te halen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Allemansvriend Mr. Polska

vanaf 00:33:21

Mr. Polska is in een paar jaar uitgegroeid tot de Poolse variant van de 'knuffelmarokkaan'. Overal waar de Nederlands-Poolse rapper komt, vloeit de wodka en gaan de handen in de lucht. Met gemiddeld meer dan 100 shows per jaar op zijn naam is hij een graag geziene gast in vrijwel alle discotheken in het land. Samen met zijn vaste producer Boaz van de Beatz creëert hij een soort stuiterballensound: een gekke mix van hiphop, gabber en house, waarop je maar één ding kan doen: hard gaan. Anton de Goede spreekt met Mr. Polska, van wie deze week zijn tweede studioalbum verscheen: '$noller'.

Met Jules Deelder naar de vinylperserij

vanaf 01:12:00

Jules Deelder, nachtburgemeester van Rotterdam, dichter, jazz- en vinylliefhebber, heeft samen met zijn band Deeldeliers een nieuwe plaat gemaakt: 'Deeldelirium'. In de komende tijd treden ze met de muziek op, maar deze week haalden ze het nieuwe vinylalbum op bij de fabriek in Haarlem. Een dubbelaar, met een zwarte en een witte plaat. Botte Jellema ging mee.

Alledaagse ergernissen

vanaf 01:39:56

'Laconieke ziedaarheid' noemt Eva Gerlach het, de manier waarop Bianca Sistermans alledaagse ergernissen in beeld brengt. In het boek Alledaagse ergernissen komen bijna vijftig foto’s van Sistermans samen met teksten van de dichters Eva Gerlach en Sasja Janssen. Een snotterig zeepje, een half opgegeten boterham in een lunchtrommeltje, een barst in de muur. Tijdens een lunchmaaltijd vertellen ze aan verslaggever Nikki Dekker waar ze zich zoal aan storen.