Nooit Meer Slapen

met o.a. Terts Brinkhoff, een expositie over zelfmoord, en Satudarah: One Blood

Nooit Meer Slapen

met o.a. Terts Brinkhoff, een expositie over zelfmoord, en Satudarah: One Blood

Terts Brinkhoff is de bedenker en inspirator van De Parade, het reizend theaterfestival dat deze week voor de 25e keer van start gaat. En dat begon allemaal ooit rondtrekkend op een oude tractor, met karren en tenten erachter. Anton de Goede praat met Terts Brinkhoff. Verder gaan we op atelierbezoek bij Meinbert Gozewijn van Soest, één van de kunstenaars die meewerkt aan 'De vogelvanger'; een expositie over zelfmoord in het Nederlands Uitvaart Museum. En we spreken met regisseur Joost van der Valk die een documentaire maakte over de motorclub Satudarah. (Foto: Erik van 't Hof)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Terts Brinkhoff over 25 jaar De Parade

vanaf 00:03:00

Terts Brinkhoff is de bedenker en inspirator van De Parade. Het reizend theaterfestival gaat 18 juni in Rotterdam voor de 25e keer van start, zoals elk jaar weer compleet met terrasjes, restaurants, en zweefmolen. Brinkhoff was zoon van een uitvinder-vader en een flamboyante moeder. Ze hielden sociëteit aan huis in het souterrain in Nijmegen: "Als kind organiseerde ik al feesten en optochten. Ik houd ervan om mensen bij elkaar te brengen." Hij kreeg landelijke bekendheid met het zomerfestival Boulevard of Broken Dreams (1984 – 1988). In 1990 begon hij met De Parade, rondtrekkend op een oude tractor met karren en tenten erachter. Anton de Goede praat met hem.

Joost van der Valk over Satudarah - One Blood

vanaf 01:12:24

Je moet maar durven: een documentaire maken over Satudarah. Joost van der Valk maakte eerder al een film over de Haagse gang Crips, nu kreeg hij exclusieve toegang tot de motorclub. Hij registreert in zijn documentaire Satudarah - One Blood hoe een nieuwe generatie leiders Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal conglomeraat. Emmie Kollau spreekt met de regisseur.

Zelfmoord-expositie in het Nederlands Uitvaart Museum

vanaf 01:42:01

Meinbert Gozewijn van Soest is één van de kunstenaars die meewerkt aan De Vogelvanger, een expositie over zelfmoord in het Nederlands Uitvaart Museum. Nicole Terborg gaat bij hem op atelierbezoek en spreekt conservator Babs Bakels in het museum in Amsterdam.

advertentie