Nooit Meer Slapen

met o.a. Sigrid ten Napel, Ingmar Heytze en Kiss of the Spiderwoman

Nooit Meer Slapen

met o.a. Sigrid ten Napel, Ingmar Heytze en Kiss of the Spiderwoman

Sigrid ten Napel volgt de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze is zien in televisieseries als Penoza, Overspel en Lijn 32 en in speelfilms als Atlantis en Alleen maar nette mensen. Ze vertolkt nu de hoofdrol in Zomer, geregisseerd door Colette Bothof, een film over een 16-jarig meisje dat in de geïsoleerde Biesbosch opgroeit. Pieter van der Wielen spreekt met Sigrid ten Napel. Ook stappen we op de fiets met schrijver Ingmar Heytze in de aanloop naar de start van de Tour de France in Utrecht. En we spreken met regisseur Koen van Dijk en acteur Alex Klaasen over Kiss of the Spiderwoman.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sigrid ten Napel: Zomer

vanaf 00:02:39

Sigrid ten Napel volgt de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze is zien in televisieseries als Penoza, Overspel en Lijn 32 en in speelfilms als Atlantis en Alleen maar nette mensen. Ze vertolkt nu de hoofdrol in Zomer, geregisseerd door Colette Bothof, een film over een 16-jarig meisje dat in de geïsoleerde Biesbosch opgroeit. Samen met haar vriendengroep probeert ze daar tijdens een broeierige zomervakantie de sprong naar volwassenheid te maken. Maar die gezamenlijke ervaring verandert in een conflictsituatie als ze gevoelens voor de stoere Lena ontwikkelt. Pieter van der Wielen spreekt met Sigrid ten Napel.

Alex Klaasen en Koen van Dijk over Kiss of the Spiderwoman

vanaf 01:12:10

'Kiss of the Spiderwoman' vertelt het verhaal van twee mannen, eentje een veroordeelde homo, de ander een opgesloten activist, die zich samen in een Argentijnse cel bevinden. De roman van de Argentijnse schrijver Manuel Puig komt na verscheidene bewerkingen nu als Nederlandse musical uit. Niet als een groots spektakel maar als intieme voorstelling. Maarten Westerveen sprak met regisseur Koen van Dijk en hoofdrolspeler Alex Klaasen.

Op de fiets met Ingmar Heytze

vanaf 01:40:14

Anton de Goede stapt op de fiets en legt samen met dichter Ingmar Heytze een deel van de eerste etappe van de Tour de France die deze zomer in Utrecht zal starten. Dit naar aanleiding van de bundel 'Schaduwpeleton' waarin dertien Utrechtse dichters zich door het wielrennen laten inspireren.