Nooit Meer Slapen

met o.a. Cherry Duyns, Game of Thrones en Juul Kraijer

Nooit Meer Slapen

met o.a. Cherry Duyns, Game of Thrones en Juul Kraijer

In de afgelopen vijftig jaar heeft Cherry Duyns een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Als verslaggever, film- en theatermaker en schrijver. Vooral zijn documentaires staan in hoog aanzien, ook internationaal. Samen met componist Guus Janssen heeft hij een muziektheaterwerk van componist Misha Mengelberg voltooid, die dit – vanwege dementie - niet meer zelf kon afmaken. Pieter van der Wielen spreekt met Cherry Duyns over 'Koeien', de voorstelling die begin juni op het Holland Festival in première gaat. Verder praten we over de grote tentoonstelling in Amsterdam rond de tv-serie 'Game of Thrones' en met beeldend kunstenaar Juul Kraijer gaan we langs in in het Drents Museum, alwaar haar tekeningen, beelden, foto’s en video’s zijn te zien.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cherry Duyns: Koeien

vanaf 00:02:53

In de afgelopen vijftig jaar heeft Cherry Duyns een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Als verslaggever, film- en theatermaker en schrijver. Vooral zijn documentaires staan in hoog aanzien, ook internationaal. In elk van de disciplines waarin hij van zich laat horen, ontpopt Duyns zich als een ouderwetse verteller. Samen met componist Guus Janssen heeft hij nu een muziektheaterwerk van Misha Mengelberg voltooid, dat de pianist en componist – door dementie - niet meer zelf heeft kunnen afmaken. Pieter van der Wielen spreekt met Cherry Duyns over de voorstelling Koeien, die op het Holland Festival in première gaat.

Game of Thrones expositie in Amsterdam

vanaf 01:12:17

Vandaag opent in Amsterdam een grootse tentoonstelling over de tv-serie 'Game of Thrones'. Maar voor een ieder die graag zou willen gaan, slecht nieuws, ruim voor de opening is de expositie uitverkocht. 'Game of Thrones', een serie die speelt in een wereld vol magie, is een doorslaand succes in Nederland. Best opmerkelijk voor een land waar gewoon gek genoeg is. Wat maakt dat Nederlanders zijn gevallen voor al die tovenarij? Maarten Westerveen sprak met liefhebbers Anton Damen (Filmfestival Rotterdam) en Haroon Ali die de serie namens de Volkskrant volgt.

Juul Kraijer in het Drents Museum

vanaf 01:39:48

Eergisteren opende in haar geboortestad Assen een dubbeltentoonstelling van beeldend kunstenaar Juul Kraijer (1970). In het Drents Museum zijn haar tekeningen en beelden te zien, in het CBK Drenthe haar foto’s en video’s. Gijsbert van der Wal liet zich rondleiden door de kunstenaar zelf.

advertentie