Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Blok, een Bas Jan Ader biografiek, The Do It Yourselfie Guide

Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Blok, een Bas Jan Ader biografiek, The Do It Yourselfie Guide

Acteur Peter Blok speelde in tientallen films en series, zoals 'Pleidooi', 'Zwartboek', 'In therapie' en 'Penoza'. Deze zomer staat hij weer op het toneel in de komedie 'Terug naar toen', waarin een groep studenten een reünie bezoeken. Wat is er na 25 jaar over van hun dromen en idealen? Pieter van der Wielen spreekt met Peter Blok. Verder vragen we aan fotograaf Willem Popelier, van wie het boek 'The Do It Yourselfie Guide' verscheen, hoe je nou een goede selfie maakt. En we spreken met Marion van Wijk, die een 'biografiek' maakte over werk en leven van beeldend kunstenaar Bas Jan Ader: 'Let Go'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Peter Blok: terug naar toen

vanaf 00:02:49

Peter Blok is acteur en maakte 27 jaar geleden zijn debuut op de Nederlandse televisie met een rol in Medisch Centrum West. Sindsdien speelde Blok in tientallen films en series. Hij brak door als Cas Heystee in de advocatenserie Pleidooi. De afgelopen jaren was hij te zien in onder andere Zwartboek, In Therapie, Lijn 32 en Penoza. Deze zomer staat Peter Blok op het toneel in de komedie Terug Naar Toen, die te zien is in het De La Mar Theater. Het gaat over een groep studenten die naar hun oude universiteit komen voor een reünie. Wat is er na 25 jaar over van hun dromen en idealen? Pieter van der Wielen praat met Peter Blok.

Marion de Wijk schrijft biografie Bas Jan Ader

vanaf 01:11:31

Op 9 juli 1975 voer kunstenaar Bas Jan Ader in een klein zeilbootje de haven van Chatham, Massachusetts uit voor een solozeiltocht over de Atlantische Oceaan. Hij kwam nooit aan in Engeland. De fascinatie voor het werk van Ader neemt de laatste jaren alleen maar toe. Marion van Wijk (1955) werd al geraakt door zijn werk toen ze zelf nog op de kunstacademie zat. Het verhaal van Ader liet haar niet los en ze las alles wat los en vast zit over hem. Uiteindelijk besloot ze al haar kennis te gebruiken voor het schrijven van zijn biografie. Emmie Kollau spreekt met haar over haar boek Let Go. Bas Jan Ader.

Fotograaf Willem Popelier over selfies

vanaf 01:40:26

Fotograaf Willem Popelier publiceerde afgelopen week The Do It Yourselfie Guide. Hoe maak je nou een goede selfie? Zijn er eigenlijk regels aan verbonden? Verslaggever Anton de Goede maakt onder toeziend oog van de fotograaf zijn eerste selfie ooit.

advertentie