Nooit Meer Slapen

met o.a. Monique Huijdink, Maarten 't Hart en Annabel Oosteweeghe

Nooit Meer Slapen

met o.a. Monique Huijdink, Maarten 't Hart en Annabel Oosteweeghe

Monique Huijdink is journalist en wielerliefhebber. 'De baas' is haar debuutroman. Het is een wielerthriller over de Tour van 2003, waarin Lance Armstrong en Jan Ullrich strijden om de eindzege. Verder gaan we met fotografe Annabel Oosteweeghel terug naar de twee bungalows in Noordwijk die haar inspireerde tot het fotoboek en de tentoonstelling 'Oblivious'. En we gaan langs bij schrijver Maarten 't Hart, die de Nederlandse desinteresse voor Roger Martin du Gards romancyclus 'Les Thibault' niet begrijpt. Tijd dus om dat recht te zetten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Monique Huijdink over de Tour de France

vanaf 00:02:44

Monique Huijdink is journalist en wielerliefhebber. Tijdens de Tour de France zit zij drie weken lang aan de buis gekluisterd om de etappes, de samenvattingen en de voor- en nabeschouwingen te volgens. Met Anne Spapens schreef ze in 2013 hierover het boek Thuis voor de Tour. De Baas is de debuutroman van Monique Huijdink. Het is een wielerthriller over de Tour van 2003, waarin Lance Armstrong en Jan Ullrich strijden om de eindzege. Terwijl de nietsvermoedende toeschouwer in extase is over de spannendste editie in lange tijd, manipuleren achter de schermen duistere machten de strijd in de Tour door chantage, sabotage, intimidatie en bedrog. Waarheid en fictie lopen door elkaar in De Baas. Pieter van der Wielen praat met Monique Huijdink.

Maarten 't Hart over romancyclus Les Thibault

vanaf 01:12:53

Schrijver Maarten 't Hart kan er niet bij; de Nederlandse desinteresse voor Roger Martin du Gards romancyclus Les Thibault. Het acht-delige familie-epos beschrijft het beeldschone Frankrijk van La Belle Epoque tot en met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Het leverde du Gard de Nobelprijs voor Literatuur op, maar hier is de aandacht zuinigjes geweest. Tijd dus om dat recht te zetten. Maarten Westerveen spreekt met Maarten 't Hart over een van zijn favoriete schrijvers en diens ondergewaardeerde meesterwerk.

Annabel Oosteweeghel: Oblivious

vanaf 01:43:12

Fotografe Annabel Oosteweeghel vond in Noordwijk twee bungalows uit de jaren '60 die lijken stil te zijn blijven staan in de tijd. Het ongeschonden interieur inspireerde haar tot het fotoboek en de tentoonstelling Oblivious. Nicole Terborg spreekt met haar bij een van de woningen in Noordwijk.

advertentie