Nooit Meer Slapen

met o.a. Rien Bekkers, Stick or Twist en Cees Nooteboom

Nooit Meer Slapen

met o.a. Rien Bekkers, Stick or Twist en Cees Nooteboom

Costumier Rien Bekkers ontwierp kostuums voor onder meer Toneelgroep Amsterdam, Het Nationaal Theater in Den Haag, het Berlijnse Schiller Theater en de Staatsopera van Mannheim. Ester Naomi Perquin spreekt vannacht met hem over zijn expositie 'Dromen van Shakespeare' waar de kostuums worden gepresenteerd die hij voor de voorstellingen van Shakespeare maakte. Ook gaan we op atelierbezoek bij Aukje Dekker, die vertelt over haar project dat draait om (on)voltooide kunst. En we spreken Cees Nooteboom over zijn boek 'De schrijver als hoofdpersoon'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Costumier Rien Bekkers: dromen van Shakespeare

vanaf 00:29:26

Costumier Rien Bekkers maakt al decennia lang kostuums voor theater- en filmproducties in binnen- en buitenland. Zo ontwierp hij voor onder meer Toneelgroep Amsterdam, Het Nationaal Theater in Den Haag, het Berlijnse Schiller Theater en de Staatsopera van Mannheim. In de expositie Dromen van Shakespeare worden kostuums gepresenteerd die Bekkers maakte voor de voorstellingen van Shakespeare. Het betreft 25 karakters uit de bekende toneelstukken, zoals Macbeth, Othello en King Lear. Deze kostuums waren eerder te zien in Korea en Moskou, en vanaf morgen in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Ester Naomi Perquin spreekt met Rien Bekkers.

Cees Nooteboom: De schrijver als hoofdpersoon

vanaf 01:12:39

In Cees Nootebooms De schrijver als hoofdpersoon kijkt de schrijver terug op een leven als lezer. Een leven geleefd door de pagina's van andermans verbeelding. Verslaggever Maarten Westerveen bezocht de schrijver thuis voor een gesprek over Nooteboom​s liefde voor Cervantes, Proust en Nescio. (Foto: Simone Sassen)

Aukje Dekker: Stick or Twist

vanaf 01:41:08

Wanneer is een kunstwerk af? Er zijn geen regels of protocollen voor en dus moet je als kunstenaar altijd maar zelf bepalen wanneer een werk klaar is. Aukje Dekker besloot voor haar project Stick or Twist de verantwoordelijkheid eens bij haar kopers te leggen. Ze verkocht 20 nog lege canvassen aan 20 kopers met de belofte ze te beschilderen net zo lang tot de koper het genoeg vindt. Hoe langer ze aan een schilderij werkt, hoe duurder het wordt. Een simpel idee met implicaties die de kunstenares nooit had kunnen bevroeden. Aukje Dekker werkt aan haar project in een galerie op de Wallen in Amsterdam. Emmie Kollau ging langs.

advertentie