Nooit Meer Slapen

met o.a. Stephan Enter, Birth Day en 30 jaar Mugmetdegoudentand

Nooit Meer Slapen

met o.a. Stephan Enter, Birth Day en 30 jaar Mugmetdegoudentand

Hij is een schrijver die zich zelden in het literaire debat mengt, maar in alle rust aan een mooi oeuvre werkt. Ester Naomi Perquin spreekt met Stephan Enter over zijn roman 'Compassie', die de werking van zelfbedrog laat zien. Met theatermaakster Joan Nederlof praten we over het 30-jarig bestaan van Theatergroep Mugmetdegoudentand. En in Zutphen ontmoeten we de Vlaamse fotografe en journaliste Lieve Blancquaert, die overal ter wereld geboortes heeft vastgelegd. Haar reis langs deze kraamkamers is te bekijken via een tentoonstelling en tv-serie: 'Birth Day'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stephan Enter: Compassie

vanaf 00:31:24

Stephan Enter is een schrijver in de luwte. Iemand die zich niet mengt in het literaire debat, maar in alle rust aan een mooi oeuvre werkt. Zijn werk moet het niet hebben van grootse gebaren en wonderlijke situaties. Enters diepte schuilt in het heel zorgvuldig verwoorden van het alledaagse. Zijn vierde roman Compassie gaat over het leven van man van bijna veertig jaar. Hij verkiest een bestaan zonder verplichtingen boven de schrale eentonigheid van jaar in jaar uit opgescheept zitten met één partner. Tot hij als een blok valt voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen - tot hij op een onoverkomelijkheid stuit. Ester Naomi Perquin spreekt met schrijver Stephan Enter.

Geboortes wereldwijd in Birth Day

vanaf 01:12:57

Elke dag worden 364.501 kinderen geboren, 300 per minuut, 5 per seconde. Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert heeft drie jaar land de wereld over gereisd om deze gebeurtenis vast te leggen. Het resultaat is vanaf 24 mei te bewonderen bij de VPRO maar is nu ook als tentoonstelling in Zutphen te zien.Verslaggever Maarten Westerveen trok naar de Hanzestad en sprak Blancquaert terwijl ze de laatste voorbereidingen trof voor de expositie opening.

30 jaar Theatergroep Mugmetdegoudentand

vanaf 01:40:48

Hertenkamp en TV7 zijn misschien de meest bekende producties van Theatergroep Mugmetdegoudentand. Komend weekend zijn deze tv-series en zes van hun succesvolle theaterproducties te zien, in een jubileum festival rond de groep die dit jaar dertig jaar bestaat. Botte Jellema praat met theatermaakster Joan Nederlof, die in 1985 een van de oprichters was van Mugmetdegoudentand.

advertentie