Nooit Meer Slapen

met o.a. Titus Tiel Groenestege, Jeroen Kooijmans en Francesca Woodman

Nooit Meer Slapen

met o.a. Titus Tiel Groenestege, Jeroen Kooijmans en Francesca Woodman

Acteur, theater- en televisiemaker Titus Tiel Groenestege vormde vanaf 1981 samen met Bavo Galama het duo Frisse jongens. Eerder maakte hij met Ria Marks bij Orkater het drieluik 'Valse Wals - Bankstel - Zucht'; nu staan ze weer samen op het toneel. 'Crazy Love' is gebaseerd op het tragische liefdesverhaal van Burt Pugach en Linda Riss eind jaren ‘50. Ester Naomi Perquin spreekt met Titus Tiel Groenestege. Verder een gesprek met kunstenaar Jeroen Kooijmans over het drieluik 'The Fish Pond Song' in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. En aandacht voor Francesca Woodman in Foam Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Titus Tiel Groenestege is crazy in love in nieuwe voorstelling

vanaf 00:00:01

Titus Tiel Groenestege is acteur, theater- en televisiemaker. Vanaf 1981 vormde hij samen met Bavo Galama het duo Frisse jongens, waarmee ze verscheidene prijzen wonnen. Hierna is hij bij verschillende producties en gezelschappen betrokken geweest. Samen met Ria Marks maakte hij bij Orkater eerder het drieluik Valse Wals - Bankstel - Zucht; nu staan ze weer samen op het toneel. Crazy Love is gebaseerd op het tragische liefdesverhaal van Burt Pugach en Linda Riss dat eind jaren vijftig de krantenkoppen in New York beheerste. Ester Naomi Perquin spreekt met Titus Tiel Groenestege.

The Fish Pond Song is een eigentijdse Tuin der Lusten

vanaf 00:38:13

Tien jaar lang werkte kunstenaar Jeroen Kooijmans aan zijn enorme videodrieluik 'The Fish Pond Song'. Hij liet zich daarbij inspireren door het beroemde schilderij 'De Tuin der Lusten' van Jheronimus Bosch, maar ook door de godsdienststrijd die sinds 9/11 is losgebarsten. De aanslag op de Twin Towers was ook een aanslag op Kooijmans’ leven en werk; hij zag het vanuit zijn woning in New York gebeuren. Het resultaat is vanaf morgen te zien in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Verslaggever Adinda Akkermans zocht Jeroen Kooijmans op tijdens de opbouw.

Beklemmende kwetsbaarheid van Francesca Woodman in Foam

vanaf 01:08:52

Fotografiemuseum Foam in Amsterdam sluit het jaar af met een overzicht van het oeuvre van de Amerikaanse fotografe Francesca Woodman (1958-1981). In de tentoonstelling 'Francesca Woodman. On Being an Angel' zien we vooral Woodman zelf; naakt of trachtend haar lichaam te verbergen, in een kast, achter het behang of gewikkeld in doeken. Zo onderzocht zij – tot haar zelfgekozen dood op 22-jarige leeftijd – thema’s als gender, seksualiteit en lichaam. Jan Paul de Bondt sprak met curator Kim Knoppers.

advertentie