Nooit Meer Slapen

met o.a. Lucas de Waard, Jan Siebelink en Post E.O.

Nooit Meer Slapen

met o.a. Lucas de Waard, Jan Siebelink en Post E.O.

Lucas de Waard volgde de schrijversopleiding aan de HKU, schrijft proza, columns en teksten voor theater. Hij treedt veelvuldig op, onder meer met De Waard en zijn gasten. Ester Naomi Perquin spreekt met hem over zijn debuutroman 'De kamers'. Verder bezoeken we met Jan Siebelink de filmset waar de schrijver zich opmaakt voor zijn filmdebuut. Op dit moment wordt in Doesburg zijn boek 'Knielen op een bed' violen verfilmd. En we gaan langs bij museum Fort 1881 in Hoek van Holland, waar acht voormalig assistenten van fotograaf Erwin Olaf gaan exposeren.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lucas de Waard: De kamers

vanaf PT-6M

Lucas de Waard volgde de schrijversopleiding aan de HKU, schrijft proza, columns en teksten voor theater. Hij treedt veelvuldig op, onder meer met De Waard en zijn gasten. In zijn debuutroman De kamers voert hij een televisiepresentator op als hoofdpersoon. Hij is ontslagen nadat hij in zijn programma een kind per ongeluk ernstig heeft verwond. Hij zit al maanden thuis, is tot niets in staat. Zelfs het vertrek van zijn vriendin, een succesvol rechercheur, ondergaat hij gelaten. Tot hij op een van haar dossiers stuit, over de verdwijning van een meisje. Ester Naomi Perquin spreekt met schrijver Lucas de Waard.

Jan Siebelink op de filmset Knielen op een bed violen

vanaf 00:36:41

Het boek was al een enorme hit, nu is het aan de verfilming om het kunstje te herhalen. Op het moment wordt Jan Siebelinks Knielen op een bed violen verfilmd. Maarten Westerveen bezocht samen met Siebelink de filmset waar de schrijver zich opmaakte voor zijn filmdebuut.

Groepsexpositie oud-assistenten Erwin Olaf

vanaf 01:05:03

Acht voormalig assistenten van fotograaf Erwin Olaf gaan samen exposeren, vanaf komend weekend. Cleo Campert, Hans Tak, Hester Doove, Peter Day, Piek, Eric van Nimwegen, Rogier Alleblas, en Jan Russ assisteerden ongeveer 25 jaar geleden bij Erwin Olaf en werken sindsdien als zelfstandig fotograaf, filmmaker of kunstenaar. Botte Jellema gaat langs bij het opbouwen van de expositie POST E.O. in Fort 1881 in Hoek van Holland, en treft een aantal van de Post-EO’ers.

advertentie