Nooit Meer Slapen

met o.a. Ineke Riem, Eva Maria Westbroek en Partymonster

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ineke Riem, Eva Maria Westbroek en Partymonster

Twee jaar geleden debuteerde Ineke Riem met de roman 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken'. En nu verschijnt haar eerste dichtbundel 'Alle zeeën zijn geduldig'. Riem illustreert haar werk zelf met een kroontjespen. Ester Naomi Perquin praat met haar. Verder aandacht voor 'Partymonster', een voorstelling van Toneelgroep Oostpool over de provocateur en koning van het New Yorkse nachtleven van de jaren '90; Michael Alig. En we mochten meekijken bij de voorbereidingen van operazangeres Eva Maria Westbroek voor de Proms avond van het Holland Festival.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ineke Riem: Alle zeeën zijn geduldig

vanaf PT-4M-38S

Ineke Riem (1980) wil al vanaf haar jeugd dichter worden. In 2013 kreeg ze een Bronzen Uil voor haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken. Onlangs verscheen haar eerste dichtbundel Alle zeeën zijn geduldig. Riem heeft Nederlands gestudeerd en een jaar op de Rietveld Academie gezeten. Ze illustreert haar werk zelf met een kroontjespen. Ester Naomi Perquin praat met haar.

Eva-Maria Westbroek en het Amsterdam Sinfionetta

vanaf 00:38:39

Sopraan Eva-Maria Westbroek is misschien Neerlands enige echte diva. Althans in de manier zoals de term ooit bedoeld is: een operaster van wereldniveau. Komend weekeinde staat zij samen met het Amsterdam Sinfionetta in het Concertgebouw. Maarten Westerveen sprak Westbroek vlak voor haar optreden over de stembanden van een sopraan.

Marcus Azzini: Partymonster

vanaf 01:03:01

Eind jaren '80 begon 'Club Kid' Michael Alig in New York met het organiseren van extravagante feesten. Hij was provocateur en koning van het New Yorkse nachtleven van de jaren '90. Alles is mogelijk in Alig's wereld van seks, drugs en house music. Tot hij in 1996 beneveld door drugs een moord pleegt. Toneelgroep Oostpool brengt dit waargebeurde verhaal als de voorstelling Partymonster naar De Parade. Regisseur Marcus Azzini maakt een montagevoorstelling, met spel, dans en performance, en muziek van DJ Joost van Bellen. Botte Jellema spreekt met Marcus Azzini.

advertentie