Nooit Meer Slapen

met o.a. Wil Boesten, Chretien Breukers en Toendra #6

Nooit Meer Slapen

met o.a. Wil Boesten, Chretien Breukers en Toendra #6

Wil Boesten is schrijver van de romans 'Spiltijd' en 'Tot de regen komt'. Zijn nieuwe roman 'Grond' gaat over jazztrompettist Lucas Lels. Zijn gelatenheid verandert door een telefoontje: oom Louis is dood. Herinneringen aan de stiekeme bezoeken bij Louis voeren Lucas terug naar zijn jeugd: het fatale auto-ongeluk waarbij zijn ouders omkwamen, de kille opvoeding door zijn grootvader, de liefde voor de trompet die hem nu lijkt te ontglippen. Ester Naomi Perquin spreekt met Wil Boesten. En 'Toendra #6: Jezus & de IND' vertelt her verhaal van de 26-jarige asielzoeker Dawood. Hij gaat elke zondag naar de kerk, maar was in zijn geboorteland Afghanistan moslim. De andere kerkgangers zijn ervan overtuigd: Dawood is geraakt door de Heilige Geest. Maar er is een instantie die twijfelt: de Immigratie-en Naturalisatiedienst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wil Boesten: Grond

vanaf PT-5M-34S

Wil Boesten is schrijver van de romans Spiltijd en Tot de regen komt. Zijn nieuwe roman Grond gaat over jazztrompettist Lucas Lels. Zijn gelatenheid verandert door een telefoontje: oom Louis is dood. Herinneringen aan de stiekeme bezoeken bij Louis voeren Lucas terug naar zijn jeugd: het fatale auto-ongeluk waarbij zijn ouders omkwamen, de kille opvoeding door zijn grootvader, de liefde voor de trompet die hem nu lijkt te ontglippen. Wanneer Lucas terugkeert naar zijn onbeminde geboortegrond wordt een confrontatie onafwendbaar. Ester Naomi Perquin spreekt met Wil Boesten.

Chrétien Breukers over het einde van De Contrabas

vanaf 00:37:03

Tien jaar is een eeuwigheid op het internet, de meeste blogs en sites sterven naar een jaar of twee een stille dood op een verlaten server. Dat het literatuurblog De Contrabas een decenium lang bestaat is dan ook een klein wonder. Evenzogoed stopt schrijver en dichter Chrétien Breukers met zijn literatuurblog De Contrabas. Maarten Westerveen trof Breukers in boekhandel Bijlenveld om te praten over het digitale literaire leven.

Toendra #6: Jezus & de IND

vanaf 00:57:49

De 26-jarige asielzoeker Dawood gaat elke zondag naar de kerk. In zijn geboorteland Afghanistan was hij moslim. Nu zingt Dawood mee met evangelische liederen en gaat hij naar bijbelstudie. De andere kerkgangers zijn ervan overtuigd: Dawood is geraakt door de Heilige Geest. Maar er is een instantie die twijfelt: de Immigratie-en Naturalisatiedienst. In Toendra #6: Jezus & de IND komen wer erachter of Dawood werkelijk is bekeerd, of dat hij het evangelie aangrijpt om in Nederland te blijven.