Nooit Meer Slapen

met o.a. Annemarie Prins, Penoza en Magnum Contact Sheets

Nooit Meer Slapen

met o.a. Annemarie Prins, Penoza en Magnum Contact Sheets

Actrice Annemarie Prins gaat momenteel de theaters langs met 'Oud en wit'. In de speciaal voor haar geschreven voorstelling maakt ze de balans van haar leven op. Zal ze het halen, haar examen ‘Mensch’? Ester Naomi Perquin spreekt met de 82-jarige actrice. Verder duiken we in de duistere onderwereld van 'Penoza', de Nederlandse misdaadserie die komende zondag aan het vierde seizoen begint. En met Ahmet Polat, onze Fotograaf des Vaderlands, bezoeken we 'Magnum Contact Sheets' in Foam. De tentoonstelling geeft een beeld van de totstandkoming van iconische foto's.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Annemarie Prins maakt de balans op

vanaf 00:01:10

Actrice, regisseur en schrijfster Annemarie Prins stond aan de wieg van spraakmakende theatergroepen als Theater Terzijde en De Salon. Ze regisseerde twee opera’s voor het Holland Festival en maakte een reeks voorstellingen op basis van het werk van Samuel Beckett. Ze speelde in een groot aantal films en televisieseries, waaronder 'Oud Geld', 'Wij Alexander', 'Novemberlicht', 'Annie M.G.' en 'Lijn 32'. In de speciaal voor haar geschreven voorstelling 'Oud en wit' maakt ze nu de balans op van haar leven. Zal ze het halen, haar examen ‘Mensch’? Ester Naomi Perquin sprak met Annemarie Prins.

Het vierde seizoen van Penoza

vanaf 00:42:25

'Penoza' begint aan het vierde seizoen. De Nederlandse misdaadserie rond Carmen van Walraven eindigde in het derde seizoen met een onduidelijk lot voor Carmen, waar toen meer dan een miljoen mensen naar keken. De serie is niet alleen in Nederland opgevallen, want het is verkocht aan landen als België, Polen, Rusland en de Verenigde Staten. Regisseur Diederik van Rooijen en cameraman Willem Helwig ontwikkelden de onderscheidende stijl van de televisieserie. Botte Jellema dook in de duistere onderwereld van 'Penoza'.

De totstandkoming van iconische foto's

vanaf 01:13:34

Iconische beelden komen niet zomaar tot stand, ze worden zorgvuldig geselecteerd. Klik een moment te laat en je wereldleider kijkt net weg, je beeld raakt net uit balans, je foto verandert op slag van beeld tot kiekje. Maarten Westerveen bezocht samen met Fotograaf des Vaderl​ands Ahmet Polat het Foam in Amsterdam voor de tentoonstelling 'Magnum Contact Sheets', dat een beeld geeft van de totstandkoming van iconische foto's.

advertentie