Nooit Meer Slapen

met o.a. Hellen van Meene, Outside Syria, en De Fractie

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hellen van Meene, Outside Syria, en De Fractie

Fotografe Hellen van Meene heeft grote internationale bekendheid verworven met haar portretten van adolescente meisjes en vrouwen. Haar werk is vanaf zaterdag te bewonderen in het Gemeentemuseum in Den Haag. Pieter van der Wielen spreekt met Hellen van Meene. Verder blikken we vooruit op het nieuwe seizoen van De Fractie, de politieke dramaserie die vanaf maandag weer te zien is op NPO 2. En met fotografe Marieke van der Velden praten we over het project 'Outside Syria', waarvoor ze Syriërs portretteerden die naar het buurland Libanon zijn gevlucht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De portretten van fotografe Hellen van Meenes

vanaf 00:00:01

Fotografe Hellen van Meene heeft grote internationale bekendheid verworven met haar portretten van adolescente meisjes en vrouwen. Om de intimiteit van haar werk te versterken, exposeert Van Meene de portretten in relatief kleine formaten. Haar foto’s ontroeren, maar maken ook ongemakkelijk. In 2005 plaatste het Amerikaanse magazine Village Voice haar boek Portretten in de top-25 van beste fotoboeken. Haar werk is vanaf 29 augustus te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. Pieter van der Wielen spreekt met haar.

Outside Syria

vanaf 00:39:41

Anderhalf miljoen Syriërs zijn sinds het begin van de oorlog in hun vaderland naar het buurland Libanon gevlucht. De Nederlandse fotografe Marieke van der Velden en haar partner Philip Brink vonden een bijzondere manier om een aantal van hen te portretteren. 'Outside Syria' is een project over Facebook, film, fotografie en gewone vragen die zelden gesteld worden. Anton de Goede ontmoet de twee makers die net zijn teruggekeerd uit Griekenland waar ze ook al aan een opmerkelijk project hebben gewerkt.

Het tweede seizoen van De fractie

vanaf 01:13:05

Maandag start het tweede seizoen van de politieke dramaserie De Fractie op de Nederlandse televisie. De serie is bijzonder omdat werkelijkheid en fictie door elkaar lopen. Er traden in het vorige seizoen bijvoorbeeld echte politici en politiek-verslaggevers in op. Is dat in het nieuwe seizoen ook nog zo? Wat we kunnen verwachten vragen we aan regisseur Thomas Korthals Altes en acteurs Joris Smit en Tijn Docter.

advertentie