Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanro Smitsman, Sven Ratzke en het Brainwash-festival

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanro Smitsman, Sven Ratzke en het Brainwash-festival

Hanro Smitsman studeerde aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, maar stapte over naar de Filmacademie. Na zijn eindexamenfilm 'Ahmed was hier' maakte hij eerst een aantal korte films. Na de regie van televisieseries als 'Van Speijk' en 'Roes' volgt nu 'De affaire'; een driedelige dramaserie over twee eigenzinnige onderzoeksjournalisten. In elke aflevering werpen zij nieuw licht op een geruchtmakende affaire. Pieter van der Wielen spreekt met Hanro Smitsman. Verder besteden we aandacht aan het Brainwash-festival en we spreken zanger en entertainer Sven Ratzke over zijn nieuwe show 'Starman'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De affaire; nieuwe dramaserie van Hanro Smitsman

vanaf 00:02:46

Hanro Smitsman studeerde aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, maar stapte over naar de Filmacademie. Na zijn eindexamenfilm Ahmed was hier maakte hij eerst een aantal korte films. Eén daarvan, Raak, won in 2006 een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Met Skin, een tv-film over een racistische moord, brak Smitsman in 2008 definitief door. Na de regie van televisieseries als Van Speijk en Roes volgt nu De affaire; een driedelige dramaserie over twee eigenzinnige onderzoeksjournalisten. In elke aflevering werpen zij nieuw licht op een bestaande, geruchtmakende affaire. Pieter van der Wielen spreekt met Hanro Smitsman.

Cursus omgaan met de dood

vanaf 01:13:54

Tijdens het Brainwash-festival dat komend weekend plaatsvindt in Amsterdam spreken talloze filosofen uit binnen- en buitenland over de belangrijke thema's van dit moment. Zoals migratie, de ontwikkeling van de stad en de waarde van geld. Maar ook persoonlijke vragen uit het dagelijks leven komen aan bod. Bijvoorbeeld in de workshop 'Hoe te leven met sterven' van filosoof Lammert Kamphuis. Verslaggever Tjitske Mussche kreeg een voorproefje.

Sven Ratzke als David Bowie in Starman

vanaf 01:43:11

Zanger en entertainer Sven Ratzke toert wereldwijd met zijn nieuwe rockshow Starman die geïnspireerd is door nummers en kostuums van David Bowie. De Nederlandse première is op 25 oktober in Leiden. Er verschijnt ook een gelijknamige cd waarop hij net als in de show eigen songs en Bowie-classics uit de jaren ‘70 zingt. Verslaggever Nicole Terborg sprak hem bij een try-out in Zoetermeer.

advertentie