Nooit Meer Slapen

met o.a. Midas Dekkers, Michel van der Aa en How to Change the World

Nooit Meer Slapen

met o.a. Midas Dekkers, Michel van der Aa en How to Change the World

Midas Dekkers is bioloog, columnist en schrijver. In zijn columns en boeken reflecteert hij op de relatie tussen mens en dier. Het resulteerde in boeken als 'Lief dier', 'De vergankelijkheid', 'De larf', 'Lichamelijke oefening' en 'De kleine verlossing of de lust van ontlasten'. Daar wordt 'De thigmofiel' aan toegevoegd. Een boek over de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid. Pieter van der Wielen spreek met Midas Dekkers. Verder bekijken we de documentaire 'How to Change the World', over het ontstaan van Greenpeace en we spreken componist Michel van der Aa.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Midas Dekkers over het verlangen naar geborgenheid

vanaf 00:03:00

Midas Dekkers is bioloog, columnist en schrijver. In zijn columns en boeken reflecteert hij op de relatie tussen mens en dier. Goed kijken is volgens hem de basis. Het resulteerde in boeken als Lief dier, De vergankelijkheid, De larf, Lichamelijke oefening en De kleine verlossing of de lust van ontlasten. Daar wordt De thigmofiel aan toegevoegd. Een boek over de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. Pieter van der Wielen spreek met Midas Dekkers.

Componist Michel van der Aa krijgt Vermeerprijs

vanaf 01:11:55

Componist Michel van der Aa krijgt volgende week maandag de Johannes Vermeerprijs uitgereikt. Van der Aa wordt door de jury geprezen om de manier waarop hij muziek verweeft met beweging, film, theater en elektronica. Hij schreef verschillende multimediale opera's en dit jaar presenteerde hij zijn liederencyclus 'The Book Of Sand' in een online format. Verslaggever Jan Paul de Bondt sprak de componist.

How to Change the World

vanaf 01:42:02

Wat begon als een kleine groep activisten die nucleaire tests wilden voorkomen, groeide uit tot een wereldwijde milieubeweging. In de documentaire 'How to Change the World' is te zien hoe Greenpeace is ontstaan. En voor welke dilemma's de milieu-idealisten komen te staan: vasthouden aan je principes of compromissen sluiten? Inge ter Schure sprak Greenpeace activiste Faiza Oulahsen, die twee jaar geleden zelf in een Russische cel belandde.

advertentie