Nooit Meer Slapen

met o.a. Ap Dijksterhuis, Jonas Smulders en Reinbert de Leeuw

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ap Dijksterhuis, Jonas Smulders en Reinbert de Leeuw

Volgens Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen, hebben we ons bewustzijn nodig om geluk te ervaren. In zijn nieuwe boek 'Op naar geluk' legt hij uit hoe we dat moeten doen. Pieter van der Wielen spreekt met Ap Dijksterhuis. Verder spreken we met de jonge acteur Jonas Smulders, die kans maakt op een Gouden Kalf voor beste acteur en volgende week te zien is in maar liefst twee One Night Stand Films. En met dirigent Reinbert de Leeuw lopen we vooruit op het programma 'Die Klage um Linos', dat door het Asko|Schönberg Ensemble wordt uitgevoerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het ervaren van geluk volgens hoogleraar Ap Dijksterhuis

vanaf 00:02:36

Ap Dijksterhuis is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft veel gepubliceerd over het onbewuste, onder meer in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Science. In zijn vorige boek Het slimme onbewuste schreef Dijksterhuis dat, hoewel ons gedrag vooral bestuurd wordt door het onbewuste, we ons bewustzijn nodig hebben om geluk te ervaren. In zijn nieuwe boek Op naar geluk legt hij uit hoe we dat moeten doen. Want, zo vertelt de hedendaagse wetenschap, ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Pieter van der Wielen spreekt met Ap Dijksterhuis.

De beloftevolle toekomst van Jonas Smulders

vanaf 01:12:35

Acteur Jonas Smulders heeft op z'n 22e al een Gouden Kalf-nominatie op zak. De afgelopen tijd speelde hij in 'Het Diner', '4Jim', 'Cowboys Huilen Ook' en 'Ventoux'. Op het filmfestival gaan twee films, waarin hij totaal verschillende karakters speelt in première: 'Geen Koningen in ons Bloed' en 'Een Goed Leven'. Verslaggever Emmie Kollau ging bij hem langs in zijn studentenhuis, terwijl zijn huisgenoot nog even een dutje doet op de bank.

Reinbert de Leeuw en het Asko|Schönberg Ensemble

vanaf 01:39:13

Het Asko|Schönberg Ensemble speelt vanaf komende donderdag het programma 'Die Klage um Linos', met werken van Kurtág, Goebaidoelina, Oestvolskaja en Kruisselbrink. Verslaggever Anton de Goede sprak dirigent en pianist Reinbert de Leeuw. Wat is religieuze muziek?

advertentie