Nooit Meer Slapen

met o.a. Emmy Verhey, Come-stay-go en Meridiaan van Bloed

Nooit Meer Slapen

met o.a. Emmy Verhey, Come-stay-go en Meridiaan van Bloed

Emmy Verhey behoort tot Nederlands meest gevierde violisten. Decennialang was zij één van de boegbeelden van de klassieke muziek. Op haar vijfenzestigste besloot ze dat het tijd was om te stoppen. Onlangs is ze aan haar afscheidstournee begonnen. Ook verscheen het boek 'Viool: vriend en vijand', waarin onder meer de haat-liefdeverhouding met haar instrument wordt beschreven. Anton de Goede spreekt met Emmy Verhey. Verder vertelt beeldend kunstenaar en schrijfster Emily Kocken over de tentoonstelling 'Come-stay-go' en met Jan van Mersbergen praten we over zijn favoriete roman 'Meridiaan van Bloed'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De afscheidstournee van violiste Emmy Verhey

vanaf 00:02:58

Emmy Verhey behoort tot Nederlands meest gevierde violisten. Decennialang was zij één van de boegbeelden van de klassieke muziek. Op haar vijfenzestigste besloot ze dat het tijd was om te stoppen. En onlangs is ze aan haar afscheidstournee begonnen, waar ze werken speelt van Schumann, Léos Janácek en Antonín Dvorák. Ook verscheen onlangs het boek Viool: vriend en vijand, waarin haar loopbaan en de haat-liefdeverhouding met haar instrument wordt beschreven. Anton de Goede spreekt met Emmy Verhey.

Emily Kocken: Come-stay-go

vanaf 01:11:43

De relatie tussen mens en hond, daarover gaat het in de tentoonstelling 'Come-stay-go' van beeldend kunstenaar en schrijfster Emily Kocken in West in Den Haag. Daarvoor bracht ze veel tijd door met een abrikooskleurige poedel. Tjitske Mussche was er bij toen ze met de hond repeteerde voor een performance tijdens de opening.

Cormac McCarthy's overfilmbare Meridiaan van Bloed

vanaf 01:40:50

Cormac McCarthy's boeken lijken gemaakt voor het filmdoek: 'No Country for Old Men', 'The Road', 'All the Pretty Horses', de lijst gaat maar door. Maar zijn beste werk blijkt tot nu toe onverfilmbaar en misschien is dat maar beter ook. 'Meridiaan van Bloed' is een western zo gedrenkt in bloed en geweld, zo totaal in zijn verbeelding van duisternis dat een verfilming waarschijnlijk in het horrorgenre zou eindigen. Verslaggever Maarten Westerveen sprak met Jan van Mersbergen over zijn favoriete roman 'Meridiaan van Bloed'.

advertentie