Nooit Meer Slapen

met o.a. Ole Bouman, Porgy Franssen en Pasolini

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ole Bouman, Porgy Franssen en Pasolini

Ole Bouman was lange tijd directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Sinds dit jaar is hij aangesteld als directeur van het Shekou Design Museum in de Chinese stad Shenzhen. Het museum moet een belangrijk centrum voor design in China worden en zal eind 2016 zijn deuren openen. Pieter van der Wielen spreekt met Ole Bouman. En over de film 'Pasolini' praten we met Jeroen Spitzenberger, die voor het Nationale Toneel de rol van de Italiaanse regisseur en schrijver speelde. Verder hebben we een ontmoeting met Porgy Franssen, die te zien is in de korte film 'De lange nasleep van een korte mededeling'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ole Bouman, directeur van het Shekou Design Museum

vanaf 00:02:49

Cultuurhistoricus, auteur en curator Ole Bouman was van 2006 tot en met 2012 directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Sinds dit jaar is hij aangesteld als directeur van het Shekou Design Museum in de Chinese stad Shenzhen. Bouman is geen nieuweling in de Chinese miljoenenstad: hij was creatief directeur van de vijfde Shenzhen Architecture and Urbanism Biennale (2013/2014). Het museum moet een belangrijk centrum voor design in China worden en zal eind 2016 zijn deuren openen. Pieter van der Wielen praat met Ole Bouman.

Porgy Franssen: De lange nasleep van een korte mededeling

vanaf 01:10:06

Porgy Franssen is te zien in de One Night Stand 'De lange nasleep van een korte mededeling'. In die korte film vertelt een wellness center-medewerker dat hij erover denkt te vertrekken en dat zet de onderlinge relaties tussen hem en drie collega's volledig op zijn kop. Franssen speelt John, een sneuiige intrigant die eigenlijk niets met de hele zaak te maken heeft, maar de boel alleen maar compliceert. De acteur werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol en Floortje Smit sprak met hem.

De laatste dagen van Pasolini verfilmd

vanaf 01:37:54

Donderdag komt de film 'Pasolini' uit, een film van de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara, met Willem Dafoe in de rol van Pasolini. De film gaat over de laatste dagen van Pasolini, die op 2 november 1975 onder nog steeds niet helemaal opgehelderde omstandigheden is vermoord. Jeroen Spitzenberger, die voor het Nationale Toneel de rol van Pasolini speelde, keek de film en sprak met Mathijs Deen over wat hij ervan vond en natuurlijk ook over Pasolini.

advertentie