Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Croiset, Tjitske Reidinga en Son of Saul

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Croiset, Tjitske Reidinga en Son of Saul

Acteur, regisseur en artistiek leider Hans Croiset is onlangs 80 geworden en staat al bijna net zo lang op de planken. Door Croiset zag o.a. Het Nationale Toneel het licht. In de Stadsschouwburg Amsterdam wordt op 8 november een eerbetoon aan hem gehouden. Pieter van der Wielen ontvangt Hans Croiset. Verder spreken we met Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting, n.a.v. de holocaustfilm 'Son of Saul'. En we volgen actrice Tjitske Reidinga van een achtjarig meisje tot een 87-jarige in de theatervoorstelling 'Sophie'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Croiset: 60 jaar Nederlands theater

vanaf 00:02:41

Acteur, regisseur en artistiek leider Hans Croiset is onlangs 80 geworden en staat al bijna net zo lang op de planken. Hij richtte in 1973 het toneelgezelschap Publiekstheater op, de voorloper van Toneelgroep Amsterdam. Ook was hij oprichter van Het Nationale Toneel en Het Toneel Speelt. Voor zijn werk ontving Croiset al twee Ridderordes. In de Stadsschouwburg Amsterdam wordt op 8 november een eerbetoon aan Hans Croiset gehouden. Hij spreekt hier over zijn lange en rijke carrière, en over de stempel die hij als regisseur en artistiek leider op ruim 60 jaar Nederlandse theatergeschiedenis heeft gedrukt. Pieter van der Wielen ontvangt Hans Croiset.

Tjitske Reidinga verjaart in Sophie

vanaf 01:11:31

Actrice Tjitske Reidinga speelt in het DeLaMar Theater in Amsterdam in de voorstelling 'Sophie', het eerste toneelstuk van actrice en schrijfster Roos Ouwehand ('Doris', 'Bloedverwanten'). We zien haar opgroeien van een achtjarig meisje tot een 87-jarige. Adinda Akkermans praatte met Reidinga over hoe je grip houdt op de tijd die verstrijkt.

De Holocaust indringend invoelbaar in Son of Saul

vanaf 01:40:38

Afgelopen voorjaar maakte 'Son of Saul' van de Hongaarse regisseur László Nemes veel indruk tijdens het filmfestival van Cannes. De Holocaustfilm brengt de gruwelen van Auschwitz indringend in beeld en won de Juryprijs. Hoe belangrijk zijn films als deze voor educatie? Wat moet je daarbij laten zien - of juist niet - om de Holocaust dichterbij te brengen, ook voor een nieuwe generatie? Floortje Smit sprak met Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting.

advertentie