Nooit Meer Slapen

met o.a. Raymi Sambo, Son Little, Anything out of nothing en Tofik Dibi

Nooit Meer Slapen

met o.a. Raymi Sambo, Son Little, Anything out of nothing en Tofik Dibi

De Antilliaanse acteur en regisseur Raymi Sambo is bekend van zijn rollen in o.a. 'All Stars' en 'Spangas'. Ook is hij initiatiefnemer en artistiek leider van theatergroep VIG; opgericht om iets te doen tegen het generaliserende groepsdenken. Zo pleit hij voor meer kleur in de Nederlandse film-, tv- en theaterwereld. Pieter van der Wielen spreekt met Raymi Sambo. Verder vertellen fotograaf Thijs Heslenfeld en journalist Rinke Verkerk over 'Anything out of nothing'; een fotoboek mét Syrische vluchtelingen. En n.a.v. het Queer & Migrant Filmfestival praten we met oud-Kamerlid Tofik Dibi.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Raymi Sambo wil meer diversiteit in acteerwereld

vanaf 00:03:14

De Antilliaanse acteur en regisseur Raymi Sambo is bekend van zijn rollen in o.a. All Stars en Spangas. Daarnaast is hij initiatiefnemer en artistiek leider van theatergroep VIG; opgericht om iets te doen tegen het toegenomen generaliserende denken in groepen. Zo heeft hij kritiek op hoe de Nederlandse film-, tv-, en theaterwereld achterloopt op Amerika, als het gaat om mogelijkheden voor donkere acteurs. Hij vraagt zich af hoe het kan dat in Nederland blanke personages nog steeds de boventoon voeren. Pieter van der Wielen spreekt met Raymi Sambo.

Tofik Dibi over het belang van het IQMF-festival

vanaf 01:16:25

Dit jaar wordt voor het eerst in Nederland het International Queer & Migrant Filmfestival gehouden. De Balie en De Meervaart in Amsterdam tonen deze week films en documentaires rond seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen, bijvoorbeeld over de acceptatie van homoseksualiteit. Verslaggever Emmie Kollau sprak met oud-politicus Tofik Dibi over het belang van het festival. Hij schreef over zijn coming out als overtuigd moslim en homoseksueel het boek Djinn.

Verhalen van vluchtelingen in fotoboek Anything out of nothing

vanaf 01:43:32

'Anything out of nothing' is een fotoboek van fotograaf Thijs Heslenfeld en journalist Rinke Verkerk over Syriërs in vluchtelingenkampen in Jordanië en Libanon. Zelf heeft het duo het liever over hun boek mét Syriërs, want dit zijn hun verhalen. Ook merkten ze dat het beeld in de media geen recht doet aan de trots, veerkracht en gastvrijheid die zij ervaarden. Jan Paul de Bondt praatte met de makers over hun reizen en wat het voor hun eigen ontwikkeling betekent.

advertentie