Nooit Meer Slapen

met o.a. Lotte de Beer, nieuw station Arnhem Centraal en Robert Frank

Nooit Meer Slapen

met o.a. Lotte de Beer, nieuw station Arnhem Centraal en Robert Frank

Operaregisseur Lotte de Beer was nog maar net afgestudeerd toen ze de Ton Lutz Prijs won voor 'Häuptling Abendwind/Vent du Soirvan Offenbach'. Inmiddels is ze een gevestigde naam in de operawereld. Dit jaar kreeg ze de International Opera Award in de categorie ‘Newcomer’. Voor haar nieuwste bewerking verplaatste ze het bekende sprookje 'Hänsel und Gretel' naar een vuilnisbelt. Pieter van der Wielen spreekt met Lotte de Beer. Verder bezoeken we met architect Ben van Berkel het nieuwe Arnhem Centraal. En aandacht voor fotograaf Robert Frank n.a.v. de IDFA-film 'Don’t blink'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lotte de Beer: Nederlands talent in de operawereld

vanaf 00:02:46

Lotte de Beer was nog maar net afgestudeerd aan de Amsterdamse Theaterschool toen ze de Ton Lutz Prijs won voor het grootste regietalent voor 'Häuptling Abendwind/Vent du Soir' van Offenbach. Inmiddels regisseert ze door heel Europa bij verschillende operahuizen, o.a. in Leipzig en Wenen, en won ze dit jaar de International Opera Award in de categorie ‘Newcomer’. Op 3 december gaat 'Hänsel und Gretel' in première. Voor haar bewerking verplaatste ze het bekende sprookje naar een vuilnisbelt. Pieter van der Wielen sprak met Lotte de Beer.

De wereld van meesterfotograaf Robert Frank in IDFA-film Don't blink

vanaf 01:11:38

Robert Frank (Zürich, 1924) wordt vaak de grootste nog levende fotograaf genoemd. Wereldberoemd werd hij in 1958 met zijn boek 'The Americans', vol gruizige zwart-wit foto’s die de schaduwkant van het land met de onbeperkte mogelijkheden tonen. Op documentairefestival IDFA wordt stilgestaan bij zijn leven en werk in 'Don’t blink' van Laura Israel. Verslaggever Emmie Kollau vroeg fotograaf en bewonderaar Martijn van de Griendt om de documentaire te bekijken en treft hem in het Stedelijk Museum Amsterdam, waar momenteel foto’s van Frank getoond worden.

Ben van Berkel: het brein achter het nieuwe Arnhem Centraal

vanaf 01:40:23

Op donderdag 19 november wordt het nieuwe station van Arnhem Centraal officieel geopend, negentien jaar nadat architect Ben van Berkel de eerste schetsen maakte. Van Berkel is met zijn bureau UNStudio het brein achter onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam, het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart en Ardmore Residence in Singapore. Nicole Terborg spreekt de bouwmeester op het splinternieuwe station in Arnhem.