Nooit Meer Slapen

met o.a. Mathilde Santing, nominaties VSB Poëzieprijs, Moke en Andreas Burnier

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mathilde Santing, nominaties VSB Poëzieprijs, Moke en Andreas Burnier

Volgende week gaat de nieuwe theatershow van zangeres Mathilde Santing in première: 'Both Sides Now'. Hiervoor dook ze in het repertoire van poplegende Joni Mitchell en geeft ze een belangrijke les door: ‘wees wie je bent, niet wie je wilt zijn’. Voorafgaand aan dat gesprek maakt juryvoorzitter Kees 't Hart in Nooit Meer Slapen de nominaties voor de VSB Poëzieprijs 2016 bekend. Verder spreken we met Felix Maginn, de frontman van Moke, over het nieuwe album 'The Time Has Come'. En met journaliste Elisabeth Lockhorn spreken we over de biografie die ze schreef van schrijfster en criminologe Andreas Burnier.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mathilde Santing zingt Joni Mitchell in Both Sides Now

vanaf 00:06:34

In 1986 won Mathilde Santing als eerste artiest ooit de inmiddels fameuze Popprijs op Noorderslag. Met nummers als Beautiful people en Wonderful life brak ze door bij het grote publiek. In de jaren die volgden stond ze vaak op het toneel; met haar eigen theatertournees, maar ook met haar rol als Glinda in de musical The Wiz. Volgende week gaat haar nieuwe theatershow Both Sides Now in première. Hiervoor dook ze in het repertoire van poplegende Joni Mitchell en geeft ze een belangrijke les door: ‘wees wie je bent, niet wie je wilt zijn’. Pieter van der Wielen spreekt met Mathilde Santing. Voorafgaand maakt juryvoorzitter Kees 't Hart in Nooit Meer Slapen de nominaties voor de VSB Poëzieprijs 2016 bekend.

Schrijfster Andreas Burnier wilde liever een jongetje zijn

vanaf 01:12:52

Journaliste Elisabeth Lockhorn sloot zichzelf zeven jaar op om de biografie van Catharina Irma Dessaur, beter bekend als Andreas Burnier te schrijven. De homoseksuele Burnier, die liever als jongen dan als meisje geboren was, had een moeilijke jeugd, waarin ze als Joods meisje tijdens de oorlog op maar liefst zestien onderduikadressen verbleef. Later werd ze hoogleraar criminologie, maar vooral taboedoorbrekend schrijfster. Emmie Kollau sprak Lockhorn over haar biografie 'Andreas Burnier, metselaar van de wereld' en maakte een portret van Burnier aan de hand van vier foto’s.

Nieuw album Moke: 'samen staan we sterk'

vanaf 01:42:19

'The Time Has Come' is de titel van het nieuwe album van Moke dat op 13 november verschijnt. De Amsterdamse Britpopband bestaat dit jaar een decennium. Verslaggever Nicole Terborg sprak met Felix Maginn, de frontman van Ierse komaf, over de vierde studioplaat.

advertentie