Nooit Meer Slapen

met o.a. Louise Fresco, Robin de Puy en Rob van Essen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Louise Fresco, Robin de Puy en Rob van Essen

Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco is voorzitter van de Raad van Bestuur van Universiteit Wageningen. Haar boeken over voedselvraagstukken zijn in verschillende talen verschenen. Toen ze werkte voor de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN in Rome, kwam ze in contact met vluchtelingen uit Afrika en Azië. Die inspireerden haar tot een novelle over een jonge Syrische immigrant in de marge van een grote stad. Deze novelle, 'De tuin van de sultan in Rome', verschijnt nu in een actuele heruitgave. Pieter van der Wielen spreekt met Louise Fresco. Verder aandacht voor portretfotografe Robin de Puy. In 2015 doorkruiste ze op een motor de Verenigde Staten en maakte ze foto’s van mensen die normaal gesproken door niemand gezien worden. Vanaf zaterdag zijn deze foto’s te zien in het Fotomuseum in Den Haag. En we spreken Rob van Essen over 'Kind van de verzorgingsstaat', een boek over opgroeien in de jaren ’60 en ’70 en volwassen worden in de jaren ’80.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Voedsel- en immigratieproblemen?: Louise Fresco blijft positief

vanaf 00:02:41

Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco is voorzitter van de Raad van Bestuur van Universiteit Wageningen. Haar boeken over voedselvraagstukken zijn in verschillende talen verschenen. Toen ze werkte voor de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN in Rome, kwam ze in contact met vluchtelingen uit Afrika en Azië. Die inspireerden haar tot een novelle over een jonge Syrische immigrant in de marge van een grote stad. Deze novelle, De tuin van de sultan in Rome, verschijnt nu in een actuele heruitgave. Pieter van der Wielen spreekt met Louise Fresco.

Robin de Puy: zij die altijd en zij die nooit gezien worden

vanaf 01:11:52

In 2015 besloot portretfotografe Robin de Puy naar de Verenigde Staten te trekken. Een grote stap, want ze kampt al sinds ze een klein meisje is met een angststoornis. Ze maakte er foto's van mensen die normaal gesproken door niemand gezien worden. Deze foto's zijn vanaf zaterdag te zien in het Fotomuseum in Den Haag in een expositie getiteld 'If It's True'. Ook werd er een documentaire over haar reis gemaakt die aanstaande zondag uitgezonden zal worden. Verslaggever Tjitske Mussche sprak met Robin de Puy.

Open Kaart: Rob van Essen

vanaf 01:27:39

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof schrijver Rob van Essen aan om te vertellen over zijn nieuwe boek 'Kind van de verzorgingsstaat', waarin hij vertelt over opgroeien in de jaren '60 en '70 en over volwassen worden in de jaren '80.

advertentie