Nooit Meer Slapen

met o.a. Stephan Vanfleteren, Ticking Away en Wilfred de Bruijn

Nooit Meer Slapen

met o.a. Stephan Vanfleteren, Ticking Away en Wilfred de Bruijn

De Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen, waaronder De Morgen en Volkskrant Magazine. In Vanfleterens autonome werk komt een kunstenaar naar voren die scherp observeert, luistert, mijmert en schrijft over de wereld om hem heen. Voor Museum Oud Amelisweerd maakte hij nieuw werk, geïnspireerd op het landhuis en de bewoners, resulterend in de tentoonstelling 'Stil leven'. Pieter van der Wielen spreekt met Stephan Vanfleteren. Verder aandacht voor 'Ticking Away', een animatiefilm van Michael Sewnarain over een eenzame horlogemaker. En we spreken Wilfred de Bruijn over de nieuwe televisieserie 'Op zoek naar Frankrijk', waarin hij ontrafelt wat er nu echt speelt in het land.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

In en om het landhuis: Stil leven van Stephan Vanfleteren

vanaf 00:03:08

De Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen, waaronder De Morgen en Volkskrant Magazine. In Vanfleterens autonome werk komt een kunstenaar naar voren die scherp observeert, luistert, mijmert en schrijft over de wereld om hem heen. Voor Museum Oud Amelisweerd maakte hij nieuw werk, geïnspireerd op het landhuis en de bewoners, resulterend in de tentoonstelling Stil leven. Pieter van der Wielen spreekt met Stephan Vanfleteren.

Leven tussen de tijd in Ticking Away

vanaf 01:11:29

In de korte animatiefilm 'Ticking Away' slijt een eenzame horlogemaker zijn dagen in zijn werkplaats. Hij is het liefst bij zijn klokken en de film legt uit waarom dat is. Maker Michael Sewnarain heeft het decor van zijn film geleend uit zijn jeugd: hij is de zoon van een horlogemaker. Michaels film beleeft de wereldpremière tijdens het Holland Animation Festival, dat deze week begint. Botte Jellema sprak Michael Sewnarain.

Open kaart: Wilfred de Bruijn

vanaf 01:25:34

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht spraken we met Wilfred de Bruijn over de tv-serie 'Op zoek naar Frankrijk', waarin hij ontrafelt wat er nu echt speelt in het land.

advertentie