Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik Whien, Hail, Ceasar! en Mickael Franci

Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik Whien, Hail, Ceasar! en Mickael Franci

Erik Whien begon als acteur en werd daarna huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij onder andere 'Van de brug af gezien', 'Wachten op Godot', 'De misantroop', 'Boiling Frog', 'Till the fat lady sings' en 'Tsjechov'. Sinds 2013 is Whien één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties waar hij nu heeft gekozen voor 'De wereldverbeteraar', het intieme maar explosieve stuk van Thomas Bernhard. De voorstelling schetst het beeld van een man die steeds dieper wegzakt in zijn eigen woede, zijn ego en zijn onmogelijkheid contact te maken. Pieter van der Wielen spreekt met Erik Whien. Verder besteden we aandacht aan 'Hail, Ceasar!', de nieuwe film van de Coen Brothers. En zanger Mickael Franci komt langs in de rubiek Open Kaart. Zijn band, Mala Vita, komt met een nieuw album: 'So Far, So Good'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tirannie in Erik Whiens De wereldverbeteraar

vanaf 00:03:06

Erik Whien begon als acteur en werd daarna huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij onder andere Van de brug af gezien, Wachten op Godot, De misantroop, Boiling Frog, Till the fat lady sings en Tsjechov. Sinds 2013 is Whien één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties waar hij nu heeft gekozen voor De wereldverbeteraar, het intieme maar explosieve stuk van Thomas Bernhard. De voorstelling schetst het beeld van een man die steeds dieper wegzakt in zijn eigen woede, zijn ego en zijn onmogelijkheid contact te maken. Pieter van der Wielen spreekt met Erik Whien.

Hail, Ceasar!: De kracht van een Coen Brothers film

vanaf 01:11:02

Een film van de broers Ethan en Joel Coen herken je vrijwel meteen. 'The Big Lebowski', 'Fargo', 'No Country for Old Men' en ook het nieuwe 'Hail Caesar!', welke genres ze ook door elkaar mixen, het zijn onmiskenbaar Coen brother films. Maar waar zit hem dat nou precies in? En hoe lukt het de filmmakers toch om van hun personages totale karikaturen te maken er daar dan toch mee weg te komen? Verslaggever Emmie Kollau sprak hierover met filmwetenschapper Gerwin van der Pol, regisseur Michiel ten Horn ('Aanmodderfakker', 'De Ontmaagding van Eva van End') en zijn vaste cameraman Joost Wolf.

Open Kaart: Mickael Franci

vanaf 01:26:06

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was het de beurt aan Mickael Franci, de zanger van Mala Vita. Hij was te gast naar aanleiding van 'So Far So Good', het nieuwe album van de band.

advertentie