Nooit Meer Slapen

met o.a. Kees Hulst, All You Need Is Me en Özcan Akyol

Nooit Meer Slapen

met o.a. Kees Hulst, All You Need Is Me en Özcan Akyol

Acteur en regisseur Kees Hulst speelde in tal van speelfilms, televisieseries en theaterproducties. In 2008 ontving hij de Johan Kaartprijs voor zijn rol in het stuk ‘Wuivend Graan’ van Wim T. Schippers en in 2010 de Louis d’Or voor zijn rol in ‘Tirza’, naar de roman van Arnon Grunberg. Nu speelt hij een van de hoofdrollen in ‘Lulu’, een voorstelling van Toneelgroep Oostpool die regisseur Marcus Azzini in samenwerking met schrijfster Hannah van Wieringen maakte. De voorstelling is een bewerking van Frank Wedekinds monstertragedie over de dubbelzinnige kracht van de liefde. Pieter van der Wielen spreekt met Kees Hulst. Verder aandacht voor ‘All You Need Is Me’ een documentaire over kunstenaar Aad Donker en zijn broers Gijs en Justus. En in de rubriek Open Kaart is Özcan Akyol te gast om te vertellen over zijn nieuwe roman ‘Turis’.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kees Hulst in Lulu: over liefde zonder angst

vanaf 00:02:52

Acteur en regisseur Kees Hulst speelde in tal van speelfilms, televisieseries en theaterproducties. In 2008 ontving hij de Johan Kaartprijs voor zijn rol in het stuk Wuivend Graan van Wim T. Schippers en in 2010 de Louis d’Or voor zijn rol in Tirza, naar de roman van Arnon Grunberg. Nu speelt hij een van de hoofdrollen in Lulu, een voorstelling van Toneelgroep Oostpool die regisseur Marcus Azzini in samenwerking met schrijfster Hannah van Wieringen maakte. De voorstelling is een bewerking van Frank Wedekinds monstertragedie over de dubbelzinnige kracht van de liefde. Pieter van der Wielen spreekt met Kees Hulst.

All You Need Is Me: Het drama van de gebroeders Donker

vanaf 01:12:10

De broers Aad, Gijs en Justus Donker verwierven begin jaren ’90 bekendheid met hun schilderijen. Ze trokken naar New York, waar Aad zijn grote liefde Amy, de schatrijke dochter van een miljardair, treft. Het lijkt op een sprookje, maar verandert na afloop van de relatie in een drama. Aad wordt beheerst door waanideeën en angsten en pleegt op 31-jarige leeftijd zelfmoord. Filmmaker Wim van der Aar besloot een documentaire over het leven van de broertjes Donker te maken. Verslaggever Elianne Meijer sprak met van der Aar en met Gijs en Justus.

Open Kaart: Özcan Akyol

vanaf 01:33:19

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was schrijver Özcan Akyol te gast naar aanleiding van zijn nieuwe roman 'Turis'.

advertentie