Nooit Meer Slapen

met o.a. Charles den Tex, De missie en Sallie Harmsen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Charles den Tex, De missie en Sallie Harmsen

Charles den Tex is een van de bekendste Nederlandse thrillerauteurs. Hij schreef vele thrillers, waarvan het grootste deel werd genomineerd voor De Gouden Strop; de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. Hij won deze voor het eerst in 2002 met 'Schijn van kans', daarna volgden 'De macht van meneer Miller' en 'CEL'. Beide boeken zijn ook bewerkt tot een televisieserie. In zijn nieuwe boek 'Bot' laat hij de oude analoge wereld met de nieuwe digitale wereld botsen. Pieter van der Wielen spreekt met Charles den Tex. Ook spreken we met documentairemaker Robert Oey naar 'De missie', een documentaire over kolonel Joost de Wolf, die in 2014 werd benoemd tot plaatsvervangend chef militaire operaties tijdens de VN-vredesmissie in Mali. En actrice Sallie Harmsen komt langs in de rubriek Open Kaart. Ze vertelt over de nieuwe serie 'Catch'. Een serie over een Nederlands gangsterduo waarin zij een van de hoofdrollen speelt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vooruitgangspessimisme?: Charles den Tex over Bot

vanaf 00:02:50

Charles den Tex is een van de bekendste Nederlandse thrillerauteurs. Hij schreef vele thrillers, waarvan het grootste deel werd genomineerd voor De Gouden Strop; de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. Hij won deze voor het eerst in 2002 met Schijn van kans, daarna volgden De macht van meneer Miller en CEL. Beide boeken zijn ook bewerkt tot een televisieserie. In zijn nieuwe boek Bot laat hij de oude analoge wereld met de nieuwe digitale wereld botsen. Pieter van der Wielen spreekt met Charles den Tex.

Frustraties van een militair in De missie

vanaf 01:10:20

Kolonel Joost de Wolf werd in 2014 benoemd tot plaatsvervangend chef militaire operaties tijdens de VN-vredesmissie in Mali. Hij ging de missie vol vertrouwen in, maar merkte al gauw dat het niet gemakkelijk zou worden. In de documentaire 'De missie' krijgen we een kijkje achter de schermen van de militaire operatie. Verslaggever Floortje Smit sprak met de maker van de documentaire: Robert Oey.

Open Kaart: Sallie Harmsen

vanaf 01:24:56

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was actrice Sallie Harmsen te gast naar aanleiding van haar hoofdrol in de nieuwe serie 'Catch'. In deze serie staat het gangsterduo dat bekend is als de 'Nederlandse Bonnie en Clyde' centraal.

advertentie