Nooit Meer Slapen

met o.a. Thijs Lijster, De Helleveeg en Peter Faber

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thijs Lijster, De Helleveeg en Peter Faber

Thijs Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie in Groningen. Hij publiceert regelmatig in De Groene Amsterdammer en Filosofie Magazine. Hij is co-auteur van het boek 'Onder filosofen' en medesamensteller van onder meer 'De nieuwe Duitse filosofie' en 'De kunst van kritiek'. Nu verschijnt 'De grote vlucht inwaarts'; een essaybundel waarin culturele en maatschappelijke fenomenen zoals design, de heropleving van het detectivegenre en de positie van illegale immigranten aan een scherpe analyse worden onderworpen. Pieter van der Wielen spreekt met Thijs Lijster. Verder spreken we regisseur André van Duren en actrice Hannah Hoekstra over 'De Helleveeg', een film naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. En acteur Peter Faber schuift aan om te vertellen over zijn rol als verteller in de door Jan Rot vertaalde 'Mattheus Passie'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Twijfels bij 'onze manier van leven': Thijs Lijster over De grote vlucht inwaarts

vanaf 00:02:39

Thijs Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie in Groningen. Hij publiceert regelmatig in De Groene Amsterdammer en Filosofie Magazine. Hij is co-auteur van het boek Onder filosofen en medesamensteller van onder meer De nieuwe Duitse filosofie en De kunst van kritiek. Nu verschijnt De grote vlucht inwaarts; een essaybundel waarin culturele en maatschappelijke fenomenen zoals design, de heropleving van het detectivegenre en de positie van illegale immigranten aan een scherpe analyse worden onderworpen. Pieter van der Wielen spreekt met Thijs Lijster.

Een pittige tante in De Helleveeg

vanaf 01:08:41

Donderdag gaat de film 'De Helleveeg' in première. In de film, naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden, ontmoeten we Tiny, een pittige verschijning die de mannen in Brabant gek weet te maken. Haar familie maakt zich echter ernstige zorgen om haar. Zal Tiny zich ooit als een correcte vrouw gaan gedragen? Verslaggever Adinda Akkersmans sprak alvast met regisseur André van Duren en hoofdrolspeelster Hannah Hoekstra.

Open Kaart: Peter Faber

vanaf 01:24:14

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof acteur Peter Faber aan om te vertellen over zijn rol als verteller in de door Jan Rot vertaalde 'Mattheus Passie'.

advertentie