Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Dagelet, Eric de Vroedt en Ton Koopman

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Dagelet, Eric de Vroedt en Ton Koopman

Meteen aan het begin van zijn carrière, in 1971, kreeg acteur Hans Dagelet al de Louis d'Or toegekend, de hoogste toneelonderscheiding, voor zijn rol in het stuk 'Kees de Jongen'. Ook werd Dagelet vrij snel bekend door film- en televisieproducties. Behalve als gastacteur bij gezelschappen heeft hij veel eigen producties gemaakt, veelal met live muziek. Deze maand staat hij met het Noordpool Orkest in het theater met 'De Werkman Suite', een concert in het kader van het Werkmanjaar 2015. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Dagelet. Verder spreken we regisseur Eric de Vroedt over de voorstelling 'Stiller', een toneelstuk dat voor de verandering níet politiek geëngageerd is. En Ton Koopman komt langs om te vertellen over de tot nu toe onbekende cantate van Händel die hij dirigeert.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Dagelet gromt, zingt en fluistert in De Werkman Suite

vanaf 00:08:20

Meteen aan het begin van zijn carrière, in 1971, kreeg acteur Hans Dagelet al de Louis d'Or toegekend, de hoogste toneelonderscheiding, voor zijn rol in het stuk Kees de Jongen. Ook werd Dagelet vrij snel bekend door film- en televisieproducties. Behalve als gastacteur bij gezelschappen heeft hij veel eigen producties gemaakt, veelal met live muziek. Deze maand staat hij met het Noordpool Orkest in het theater met De Werkman Suite, een concert in het kader van het Werkmanjaar 2015. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Dagelet.

Een nieuwe start: Eric de Vroedt over Stiller

vanaf 01:10:48

Hoe is het om jezelf opnieuw uit te vinden? Daarover gaat het toneelstuk 'Stiller' dat Eric de Vroedt regisseert in Duitsland. Het thema is ook van toepassing op hemzelf want het voelt voor hem bevrijdend nu eens níet die politiek geëngageerde theatermaker te hoeven zijn waar hij in Nederland zo om bekend staat. Maar kan een mens werkelijk loskomen van zijn vroegere leven? Verslaggever Adinda Akkermans vroeg het Eric de Vroedt op de avond van de première afgelopen weekend in Bochum.

Open Kaart: Ton Koopman

vanaf 01:25:06

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was het de beurt aan barokspecialist Ton Koopman. Op zaterdag 9 april dirigeert hij een tot nu toe onbekende cantate van Händel.