Nooit Meer Slapen

met o.a. Luk Perceval, Macbeth en Alex Bakker

Nooit Meer Slapen

met o.a. Luk Perceval, Macbeth en Alex Bakker

De Vlaamse acteur en regisseur Luk Perceval groeide op in een schippersgezin. Zijn carrière lijkt logisch opgebouwd: van acteur, regisseur, artistiek leider tot intendant. Zo is hij onder meer oprichter van Vlaamse gezelschappen als de Blauwe Maandag Compagnie en Het Toneelhuis en is hij (sinds 2005) voornamelijk in Duitsland actief. Voor Toneelgroep Amsterdam regisseert hij nu 'Het jaar van de kreeft', een bewerking van een roman van Hugo Claus, waarin een onbezorgde verliefdheid veranderd in een hardnekkig gevecht om de liefde te redden van de sleur. Pieter van der Wielen spreekt met Luk Perceval. Verder aandacht voor 'Macbeth' van Lucas de Man en Jamal Ouariachi, waarin 'House of Cards' en Shakespeare samenkomen. En scenarioschrijver Alex Bakker komt langs om te vertellen over de documentaire 'Transit Havana'. Een film over drie transgenders die wachten op een geslachtsaanpassende operatie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Luk Perceval over sleur in Het jaar van de kreeft

vanaf 00:02:44

De Vlaamse acteur en regisseur Luk Perceval groeide op in een schippersgezin. Zijn carrière lijkt logisch opgebouwd: van acteur, regisseur, artistiek leider tot intendant. Zo is hij onder meer oprichter van Vlaamse gezelschappen als de Blauwe Maandag Compagnie en Het Toneelhuis en is hij (sinds 2005) voornamelijk in Duitsland actief. Voor Toneelgroep Amsterdam regisseert hij nu Het jaar van de kreeft, een bewerking van een roman van Hugo Claus, waarin een onbezorgde verliefdheid veranderd in een hardnekkig gevecht om de liefde te redden van de sleur. Pieter van der Wielen spreekt met Luk Perceval.

House of Cards ontmoet Shakespeare in nieuwe Macbeth

vanaf 01:10:57

Macbeth als een uit de hand gelopen geval van PTSD, met een vrouw die over lijken gaat om zijn aandacht terug te winnen; dat is heel in het kort wat schrijver Jamal Ouariachi van het stuk van Shakespeare heeft gemaakt. Het Zuidelijk Toneel toert ermee door het land. Verslaggever Mathijs Deen sprak met Jamal Ouariachi.

Open Kaart: Alex Bakker

vanaf 01:26:28

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht beantwoordde scenarioschrijver Alex Bakker de vragen. Hij was te gast naar aanleiding van de documentaire 'Transit Havana', waarin drie transgenders wachten op hun geslachtsaanpassende operatie.

advertentie