Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel Borstlap, Zeger van Herwaarden en Erik Rozing

Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel Borstlap, Zeger van Herwaarden en Erik Rozing

Michiel Borstlap is een van Nederlands meest veelzijdige pianisten en werkte o.a. samen met Herbie Hancock, George Duke en Pat Metheny. Sinds 2010 brengt hij solo- albums uit als 'Blue (Songs from Father to Daughter)', 'Reflective' en 'Frames'. Komende zaterdag gaat 'Pas de Deux' van het Scapino Ballet R'dam in première, met zijn pianomuziek en de choreografie van Ed Wubbe. Pieter van der Wielen spreekt met Michiel Borstlap. Verder aandacht voor de roman 'Inrichting' van Zeger van Herwaarden. En psychiater Erik Rozing komt vertellen over zijn debuutroman 'De psychiater en het meisje'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michiel Borstlap musiceert bij dansconcert Pas de Deux

vanaf 00:02:39

Michiel Borstlap is een van Nederlands bekendste en meest veelzijdige pianisten. Hij werkte onder meer samen met artiesten als Herbie Hancock, George Duke, Wayne Shorter en Pat Metheny. Sinds 2010 richt hij zich op solowerk met albums als Blue (Songs from Father to Daughter), Reflective en Frames. Komende zaterdag gaat in Het Atrium in Den Haag Pas de Deux in première, een dansconcert van het Scapino Ballet Rotterdam waarbij de pianomuziek van Borstlap en de choreografie van Ed Wubbe samenkomen. Pieter van der Wielen spreekt met Michiel Borstlap.

Zeger van Herwaarden over nieuwe roman Inrichting

vanaf 01:13:25

Schrijver Zeger van Herwaarden werd tijdens zijn studie in de jaren negentig drie keer getroffen door psychoses. Twee van die psychoses waren zo ernstig dat hij op gesloten afdelingen en isoleer moest worden opgenomen. In zijn nieuwe roman 'Inrichting' beschrijft hij de eenzame tocht die hij maakte door de hel van een verstoorde werkelijkheid. Verslaggever Mathijs Deen sprak met hem.

Open Kaart: Erik Rozing

vanaf 01:29:11

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was psychiater en schrijver Erik Rozing te gast vanwege zijn debuutroman 'De psychiater en het meisje'.

advertentie